Το ριζότο με παντζάρι είναι ένα πολύ θρεπτικό και δροσερό πιάτο, με λίγες θερμίδες, πολλές φυτικές ίνες, καλoύς υδατάνθρακες και πολύ χορταστικό!
Είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή για σένα που θέλεις να εντυπωσιάσεις την αγαπημένη ή τους φίλους σου αυτό το καλοκαίρι.
Δες παρακάτω πως να το παρασκευάσεις.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 500 γρ. παντζάρι βρασμένο
- 400 gr ρύζι Αρμπόριο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- λίγο λευκό κρασί
- 1 λίτρο νερό
- 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Σε μία μεσαία κατσαρόλα βάζουμε το 1 λίτρο νερό, τα παντζάρια και το ζωμό λαχανικών.
Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να λιώσουν τελείως τα παντζάρια ή στην κατσαρόλα που είναι ήδη με το beamer.
Σε μία δεύτερη μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μεσαία φωτιά για 3-4 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, δυναμώνουμε τη φωτιά μας και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά-σιγά τον ζωμό από το παντζάρι που έχουμε ήδη φτιάξει.
Κάθε φορά που το μείγμα μας πίνει τα υγρά του, προσθέτουμε μια μεγάλη κουτάλα από τον ζωμό παντζάρι στο ριζότο, ανακατεύοντας συνέχεια.
Όταν τελειώσει ο ζωμός από το παντζάρι, βγάζουμε το ριζότο από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να χυλώσει.
Σερβίρουμε σε 4 βαθιά πιάτα, προσθέτουμε μία κουταλιά γιαούρτι πάνω από κάθε πιάτο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ριζότο με παντζάρι από τον chef Γιώργο Παπαστάθη
Διαβάστε επίσης: 10 κλασικά κοκτέιλ που αξίζει να δοκιμάσεις