Ένα από τα πιο πολύπλοκα κοκτέιλ στον κόσμο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο κόσμος των κοκτέιλ είναι γεμάτος από δημιουργικότητα, φαντασία και τεχνική. Ενώ πολλά κοκτέιλ είναι απλά και εύκολα στην παρασκευή, υπάρχουν κάποια που απαιτούν εξειδίκευση, προσοχή στη λεπτομέρεια και πλήθος συστατικών. Ένα από τα πιο πολύπλοκα κοκτέιλ στον κόσμο, τόσο από άποψη συστατικών όσο και παρασκευής, είναι το “Ramos Gin Fizz”.

Ιστορία του Ramos Gin Fizz

Το Ramos Gin Fizz δημιουργήθηκε το 1888 στη Νέα Ορλεάνη από τον Henry C. Ramos στο καφέ Imperial Cabinet Saloon. Αρχικά ονομάστηκε “New Orleans Fizz” και γρήγορα έγινε διάσημο για την ιδιαίτερη υφή του και τη μοναδική γεύση του. Το κοκτέιλ απαιτούσε τόσο πολύ χρόνο για να προετοιμαστεί, που ο Ramos είχε προσλάβει πολλούς μπάρμαν για να ανακατεύουν διαρκώς τα ποτήρια, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της Καρναβαλιού στη Νέα Ορλεάνη.

Συστατικά

Η σύνθεση του Ramos Gin Fizz απαιτεί πολλά συστατικά και ακριβή αναλογία:

– 60ml gin
– 15ml χυμό λεμονιού
– 15ml χυμό λάιμ
– 30ml σιρόπι ζάχαρης
– 60ml κρέμα γάλακτος
– 1 ασπράδι αυγού
– 2-3 σταγόνες ανθόνερο (orange flower water)
– 3-4 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
– Σόδα για την πλήρωση
– Πάγος

Τεχνική Παρασκευής

Η παρασκευή του Ramos Gin Fizz δεν είναι απλή υπόθεση. Απαιτεί συγκεκριμένα βήματα και σχολαστική προσήλωση:

1. Αρχική ανάμιξη: Τοποθετήστε όλα τα συστατικά, εκτός από τη σόδα, σε ένα σέικερ. Ανακινήστε καλά χωρίς πάγο (dry shake) για να ενσωματωθούν τα συστατικά και να γίνει αφρός από το ασπράδι αυγού.

2. Ανακίνηση με πάγο: Προσθέστε πάγο στο σέικερ και ανακινήστε ξανά έντονα για τουλάχιστον 2-3 λεπτά. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για να δημιουργηθεί η απαλή, κρεμώδης υφή του κοκτέιλ.

3. Σέρβις: Σουρώστε το μείγμα σε ένα ψηλό ποτήρι (highball) γεμάτο με πάγο. Συμπληρώστε με σόδα, προσέχοντας να διατηρηθεί ο αφρός στην κορυφή.

4. Γαρνίρισμα: Αν επιθυμείτε, προσθέστε λίγες σταγόνες ανθόνερο στην κορυφή για επιπλέον άρωμα.

Η πρόκληση του Ramos Gin Fizz

Η μεγάλη πρόκληση στην παρασκευή αυτού του κοκτέιλ είναι η επίτευξη της τέλειας υφής. Ο συνδυασμός κρέμας, ασπράδι αυγού και ανθόνερου απαιτεί ισορροπία και σχολαστικότητα. Επιπλέον, η παρατεταμένη ανακίνηση είναι απαραίτητη για να δημιουργηθεί η χαρακτηριστική παχιά και κρεμώδης υφή.


Διαβάστε επίσης: 5 superfood γεύματα για υγεία και ενέργεια

Share.

Comments are closed.