Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ ήταν λάτρης των ποτών με χαρακτήρα. Δεν άντεχε τη γλυκερή ευκολία και προτιμούσε εκείνα που ξυπνούσαν τον ουρανίσκο, που θύμιζαν θάλασσα και ήλιο, που είχαν την κοφτερή αλήθεια ενός καλού διηγήματος. Ανάμεσα σε Daiquiri και Mojito, ο Χέμινγουεϊ έβρισκε καταφύγιο, όμως το Dovetail θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει το καινούργιο του πάθος.

Το Dovetail μας έρχεται μέσω του εμβληματικού μπαρ της Μελβούρνης Everleigh (το οποίο δυστυχώς έκλεισε νωρίτερα φέτος), και συγκεκριμένα από τον bartender Andy Chu, ο οποίος, σύμφωνα με το φανταστικό βιβλίο τους για κοκτέιλ A Spot at the Bar, “μας έριξε αυτή τη μικρή χειροβομβίδα το 2015 και μπήκε στο μενού του Everleigh μέσα στην εβδομάδα”.

Το όνομα Dovetail υποδηλώνει την τέλεια συνένωση στοιχείων που φαινομενικά δεν ταιριάζουν, aκριβώς όπως ο Χέμινγουεϊ ένωσε την τραχύτητα της ζωής με την κομψότητα της πένας.

Η συνταγή για το Dovetail

Υλικά

1.5 oz τεκίλα blanco

0.5 – 0.75 oz λικέρ μαρασκίνο

1 oz χυμό ροζ γκρέιπφρουτ (φρέσκο)

0.5 oz χυμό λάιμ (φρέσκο)

2 σταγόνες Peychaud’s bitters

Εκτέλεση

Προσθέστε όλα τα υλικά σε σέικερ με άφθονο πάγο.

Ανακινήστε δυνατά, μέχρι το μέταλλο να “παγώσει”.

Σουρώστε σε παγωμένο coupe ποτήρι.

Γαρνίρετε με μια λεπτή φλούδα γκρέιπφρουτ ή λάιμ.


Διαβάστε επίσης: Βρήκαμε 5 πιάτα που θα απογειώσουν την κοσμοπολίτικη εικόνα σου