Δες τι πρέπει να ξέρεις την επόμενη φορά που θα παραγγείλεις μια μπριζόλα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεν είναι μυστικό πως ως λαός τιμάμε και με το παραπάνω το κρέας, σε κάθε πιθανή περίπτωση και περίσταση. Πόσα όμως γνωρίζουμε για το σωστό ψήσιμο σε σχέση με το κρέας που φτάνει στο πιάτο μας;

Όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά που παίρνουμε από το κρέας, δεν παίζει κανένα ρόλο το αν είναι ψημένο rare ή well done – η διαφορά μεταξύ του κάθε τρόπου ψησίματος έχει να κάνει καθαρά με τα γούστα του καθενός. Οι βαθμίδες ψησίματος βασίζονται στο εξωτερικό χρώμα, στους εσωτερικούς χυμούς και στην εσωτερική θερμοκρασία.

Δες λοιπόν παρακάτω ποια είναι η διαφορά μεταξύ του κάθε τρόπου ψησίματος, για να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε ένα εστιατόριο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miky87 (@not_only_food87)

Rare

To εξωτερικό του κρέατος έχει γκρίζο προς καφέ χρώμα, ενώ το εσωτερικό του είναι κόκκινο με αρκετά υγρά και λίγο ζεστό. Η θερμοκρασία στο κέντρο του κρέατος δεν ξεπερνά τους 50–52 °C.

Medium Rare

Το εσωτερικό του έχει ρoζ χρώμα και θερμοκρασία στο κέντρο του κρέατος είναι στους 55 °C.

Medium

To εξωτερικό του κρέατος έχει σκούρο καφέ χρώμα, ενώ στο κέντρο του ανοιχτό ροζ. Η θερμοκρασία του είναι στους 63 °C.

Medium Well

Η θερμοκρασία του κρέατος φτάνει στους 68 °C. Υπάρχει μια ευδιάκριτη διχρωμία, με το εξωτερικό του μέρος να έχει σκούρο χρώμα και το κέντρο του ανοιχτό ροζ.

Well done

Η θερμοκρασία του κρέατος έχει φτάσει στους 73 °C και δεν υπάρχει έντονη διχρωμία ανάμεσα στο κέντρο και υπόλοιπο εσωτερικό του.


Διαβάστε επίσης: Εύκολη τυρόπιτα ακόμα και για σένα που δεν ξέρεις που “πέφτει” η κουζίνα!

Share.

Comments are closed.