Δες πως να μετρατρέψεις τα νουντλς του 1 ευρώ σε γκουρμέ πιάτο!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο YouTuber Jet Bent-Lee, προκάλεσε για ακόμα μια φορά τον πατέρα του να δημιουργήσει ένα γκουρμέ πιάτο που να αποτελείται από πακέτα στιγμιαίων νούντλς που κοστίζουν μόλις 0,99 σεντς.

Ο πατέρας του Jet Bent είναι ο διάσημος σεφ Susur Lee με έδρα το Τορόντο, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός για τις εμφανίσεις του στις εκπομπές μαγειρικής “Top Chef” και “Network’s Iron Chef America”, αλλά και για τα εστιατόρια του που έχουν ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό στυλ που περιγράφεται ως “fusion cuisine”.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε χθες στο ΥουTube και μετρά ήδη πάνω από 100.000 views, o Susur Lee, γνωστός και ως Iron Chef, έκανε ακόμα μια φορά την χάρη στον γιο του και δημιούργησε μια γκουρμέ εκδοχή των νουντλς που μπορεί να βρει κανείς σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ.

Στην αρχή μούσκεψε τα noodles και τα άφησε να στην άκρη ώστε να τραβήξουν υγρασία και να μπορούν να μετατραπούν σε ζύμη, και στην συνέχεια χρησιμοποίησε την πέτσα από φιλέτο σολωμού, την οποία και τηγάνισε για έλάχιστα δευτερόλεπτα. Αφού τα noodles είχαν απορροφήσει την υγρασία που ήθελε, τα έβαλε σε ένα μπλέντερ μαζί με τα συνοδευτικά αρωματικά και στην συνέχεια τα ανακάτεψε την μισή ζύμη με μελάνι σουπιάς και την υπόλοιπη με χυμό από βρασμένα μύδια.

Οι δύο ζύμες ψήθηκαν στο φούρνο και στη συνέχεια συνδυάστηκαν με φιλέτο σωλομού και βραστού καλαμαριου. Το πιάτο ολοκληρώθηκε με μια σειρά από σάλτσες, κουλί και πουρέ, και συνοδεύτηε από chicharrones από δέρμα σολομού, μύδια και άνθη ιβίσκου.

Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω


Διαβάστε επίσης: Σου δείχνουμε πως να φτιάξεις μια παραλλαγή του ελληνικού καγιανά

Share.

Comments are closed.