Δες πως να φτιάξεις το παρακμιακό κοκτέιλ του “The Dude”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το White Russian (Λευκός Ρώσος) είναι ένα παρακμιακό και εκπληκτικά εύκολο στην παρασκευή κοκτέιλ, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το 1949 όταν κάποιος πρόσθεσε λίγη κρέμα γάλακτος στο ποτό Black Russsian που περιείχε βότκα και Kahlua.

Κανένα από τα δύο κοκτέιλ δεν είναι ρωσικής προέλευσης, αλλά πήραν το όνομά τους επειδή ένα από τα κύρια συστατικά τους είναι η βότκα, ένα απόσταγμα που συχνά συνδέεται με τη Ρωσία.

Το White Russian, το οποίο δεν είχε και την καλύτερη φήμη, έγινε διάσημο το 1998, όταν εμφανίστηκε στην ταινία “Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι” (The Big Lebowski). Κατά τη διάρκεια της ταινίας ο πρωταγωνιστής Τζέφρι, γνωστός και ως “The Dude”, εμφανίζεται πολλές φορές με αυτό το κοκτέιλ στο χέρι του, δίνοντας του μια νέα πνοή.

Αν θέλετε να φτιάξετε το κοκτέιλ στο σπίτι, χρησιμοποιείστε μια αξιοπρεπή βότκα (ρωσικής προέλευσης αν θέλετε να είστε μέσα στο θέμα) και μια καλή κρέμα.

Συστατικά

Βότκα
Kahlua (ή οποιοδήποτε λικέρ με γεύση καφέ)
Κρέμα γάλακτος
Πάγος

Αναλογίες: Η πιο δημοφιλής εκδοχή περιλαμβάνει 2 μέρη βότκα, ένα μέρος λικέρ καφέ και ένα μέρος κρέμα γάλακτος. Αν το θέλετε λίγο πιο γλυκό και με πιο έντονη γεύση καφέ μπορείτε να βάλετε ίσα μέρη από κάθε συστατικό.

Εκτέλεση: Ανακατεύετε τη βότκα και το λικέρ καφέ μαζί με πάγο σε ένα ποτήρι μέχρι να παγώσουν καλά και μετά τα αδειάζετε σε ένα άλλο ποτήρι με μπόλικο φρέσκο πάγο. Κατόπιν ρίχνετε από πάνω την κρέμα και σερβίρετε.


Διαβάστε επίσης: 18 ταινίες που πρέπει να δεις σύμφωνα με τον Κιάνου Ριβς

Share.

Comments are closed.