5 εκπομπές μαγειρικής που αξίζει να δείς στο Netflix

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπάρχει κάτι εξαιρετικά ευχάριστο στο να παρακολουθείς κάποιον μάγειρα. Η δημιουργία ενός ωραίου πιάτου είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια. Είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να κάνουμε και έτσι βλέποντας έναν σεφ να δημιουργεί είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μαγειρικά show είναι τόσο ευχάριστa – και γιατί προσφέρονται σε τόσες πολλές διαφορετικές εκδοχές. Το Netflix, φυσικά, έχει πολλά να μας προσφέρει, τα οποία κυμαίνονται απο γοητευτικούς διαγωνισμούς, ξεκαρδιστικά και πρωτότυπα shows, καθώς και μερικά docu-series. Εδώ είναι οι καλύτερες εκπομπές μαγειρικής αυτή την στιγμή στο Netflix.

ANTHONY BOURDAIN: PARTS UNKNOWN

Εδώ δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ταξιδιώτης, gourmand, κακό παιδί, ο Anthony Bourdain είναι αγαπητός από άντρες και γυναίκες τόσο για τις εξαιρετικές εκπομπές του, όσο και για το coolness που τον χαρακτηρίζει.

SALT, FAT, ACID, HEAT

Η σεφ και συγγραφέας Samin Nosrat ταξιδεύει τον κόσμο για να βρει τα τέσσερα κλειδιά που πάνε το μαγείρεμα σε άλλο επίπεδο.

UGLY DELICIOUS

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι κρύβεται πίσω από κάθε πιάτο που τρώμε; Είναι απλά τροφή, έστω καλομαγειρεμένη, ή κάτι πολύ περισσότερο; Σε αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει απάντηση ο διάσημος Αμερικανοκορεάτης σεφ, David Chang, καθώς ερευνά την ιστορία πίσω από κάθε πιάτο. Γιατί το τηγανητό ρύζι δεν έχει καμία σχέση με αυτό που τρώνε στην Κίνα; Τι οδηγεί τους ανθρώπους στις Νότιες Πολιτείες να επιμένουν φανατικά στο βράσιμο της καραβίδας, κλείνοντας τα μάτια σε πιο “φρέσκες” τεχνικές; Η πίτσα είναι καλύτερη στις Η.Π.Α ή στην πατρίδα της; Απολαυστικοί διάλογοι, λαχταριστές ιστορίες γύρω από ένα τραπέζι κι ένας Chang που δε μασά τα λόγια ή τις απόψεις του στην τηλεοπτική επιτυχία της γαστρονομικής χρονιάς.

CHEF’S TABLE

Ένας sui generis τύπος ανακατεύει τα κάρβουνα, σε μια υπαίθρια φωτιά κάπου στην άκρη της Παταγονίας, λίγο πριν ρίξει steak αριστουργήματα πάνω στη σχάρα. Σε άλλο επεισόδιο, ένας ιδιοφυής καλλιτέχνης της κουζίνας, μιλά ασταμάτητα στα τηλέφωνα, ενώ αναμειγνύει τις μοντέρνες τέχνες με minimal πιάτα σε ένα εστιατόριο της Μόντενα. Παρακάτω ένας πρώην punk, και νυν διάσημος σεφ, βουτά στα θολά νερά του Αμαζονίου, καθώς ο ήλιος δύει, για να πιάσει ψάρια όπως έκανε στα δύσκολα παιδικά του χρόνια. O Αργεντινός Francis Mallmann, o Ιταλός Massimo Bottura και ο Βραζιλιάνος Alex Atala είναι μονάχα τρία από τα κορυφαία πρόσωπα της σύγχρονης μαγειρικής που παρουσιάζονται στις τέσσερις σεζόν αυτού του έπους.

THE MIND OF A CHEF

“Ο ρόλος ενός σύγχρονου σεφ είναι να ενώνει τους ανθρώπους· να μετατρέπει την εμπειρία του γεύματος σε μια πράξη συντροφικότητας και αλληλεγγύης” καταθέτει ο Anthony Bourdain, στα εισαγωγικά δευτερόλεπτα ενός ειδικού επεισοδίου που πρόβαλε πέρσι η σειρά. Μπορεί να είναι λίγο σκληρό να ακούς τον άνθρωπο που σε έκανε να αγαπήσεις τα food shows -και γενικά το φαγητό- γνωρίζοντας ότι δεν θα βγάλει ποτέ καινούργιο υλικό, αυτό εδώ όμως είναι μέρος από την κληρονομιά του.  H εκπομπή αναζητά τη φιλοσοφία που κρύβουν ακόμα και τα πιο απλά πιάτα της γης, χωρίς βέβαια να χάνει ποτέ το fun της υπόθεσης -κάτι που άλλωστε δεν θα επέτρεπε ποτέ ο Bourdain.

Share.

Comments are closed.