5 κοκτέιλ με βάση το ουίσκι που μπορείς να πιείς ακόμα και με αλύσωνα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το ουίσκι είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή αποστάγματα, και παρά τα πολλά προτερήματα του, δεν είναι το δροσιστικό ποτό που θα επέλεγε να πιει κάποιος όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει, καθώς οι περισσότεροι προτιμάμε να το πίνουμε αργά δίπλα στο τζάκι τον χειμώνα, παρά σε μία παραλία με καλαμάκι.

Αν λοιπόν δεν θέλετε να πιείτε ένα από τα κλασικά  κοκτέιλ με ρούμι, τεκίλα, τζιν και βότκα που συνήθως προτείνουν τα περισσότερα άρθρα αυτή την σεζόν, παρακάτω υπάρχουν ορισμένα εύκολα κοκτέιλ με βάση το ουίσκι που μπορείτε να απολαύσετε ακόμα και όταν οι θερμοκρασίες είναι ανεβασμένες.

Whiskey Sour

© Getty Images / Ideal Image

Υλικά

2 μεζούρες bourbon
2/3 μεζούρας χυμό λεμονιού
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
ασπράδι από 1 αυγό

Διαδικασία

Βάζετε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο. Ανακατεύετε και σουρώνετε σε παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ. Γαρνίρετε με φλούδα λεμονιού στην κορυφή του αφρού για άρωμα, και αν θέλετε μπορείτε να διακοσμήσετε τον αφρό με μερικές σταγόνες Angostura Bitters.

Mint Julep

© Getty Images / Ideal Image

Υλικά

3 μεζούρες bourbon
1/2 μεζούρα σιρόπι ζάχαρης*
10-12 φύλλα μέντας
1 κλ. μέντα για γαρνιτούρα

Διαδικασία

*Προσθέτουμε 1 μέρος ζεστό νερό και 1 μέρος ζάχαρη σε ένα δοχείο (ιδανικά πυρίμαχο) και ανακατεύουμε. Όταν η ζάχαρη διαλυθεί πλήρως αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου μέχρι 1 μήνα.

Τοποθετούμε περίπου 10 φύλλα μέντας σε ένα χαμηλό ποτήρι (ιδανικά julep cup) και προσθέτουμε το σιρόπι ζάχαρης. Πιέζουμε την μέντας με ένα γουδοχέρι απαλά 2-3 φορές (δεν πολτοποιούμε) για να απελευθερώσουμε τα αρωματικά του έλαια και στη συνέχεια προσθέτουμε το bourbon Απογεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα για να παγώσουμε το περιεχόμενο. Συμπληρώνουμε αρκετό τριμμένο πάγο και γαρνίρουμε ένα κλωναράκι μέντας δίπλα από ένα καλαμάκι, τα φύλλα του οποίου έχουμε πιέσει ελαφρά με τις παλάμες πριν την τοποθέτηση.

New York Sour

© Getty Images / Ideal Image

Υλικά

2 μεζούρες bourbon
1 μεζούρα χυμό λεμονιού
½ μεζούρα σιρόπι ζάχατης (1 μέρος ζάχαρη, 1 μέρος νερό)
1 ½ μεζούρα ξηρό κόκκινο κρασί

Διαδικασία

Σε σέικερ γεμάτο με πάγο προσθέστε το bourbon, το χυμό λεμονιού και το σιρόπι. Ανακινήστε καλά για 10 έως 12 δευτερόλεπτα και σουρώστε σε ένα ποτήρι old fashioned με πάγο. Συμπληρώνετε με κόκκινο κρασί.

Gold Rush

© Getty Images / Ideal Image

Υλικά

2 μεζούρες bourbon
3/4 μεζούρας χυμός λεμονιού
3/4 μεζούρας μέλι

Διαδικασία

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο και ανακινείτε δυνατά για περίπου 15”. Σουρώνετε σε ποτήρι old fashioned με πάγο.

Paper Plane

© Getty Images / Ideal Image

Υλικά

3/4 μεζούρας bourbon
3/4 μεζούρας Aperol
3/4 μεζούρας amaro
3/4 μεζούρας χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο και ανακινείτε. Σουρώνετε σε ποτήρι coupe.


Διαβάστε επίσης: Penicillin: Το πιο επιτυχημένο κοκτέιλ του 21ου αιώνα

Share.

Comments are closed.