Καθώς οι ζεστές μέρες μικραίνουν και οι πρώτες δροσερές νύχτες κάνουν την εμφάνισή τους, το ποτήρι μας ζητάει κάτι διαφορετικό: δροσιστικό αλλά και λίγο πιο “γεμάτο”, με αρώματα που ταιριάζουν στη μετάβαση από το καλοκαίρι στον χειμώνα. Αυτά τα τρία κοκτέιλ είναι ιδανικά για αυτή την εποχή – αρκετά ελαφριά για τις τελευταίες βραδιές στη βεράντα, αλλά και αρκετά “ζεστά” για να μας βάλουν σιγά-σιγά στο mood του φθινοπώρου.
Negroni Sbagliato
Το Negroni είναι κλασικό, αλλά το Sbagliato (που σημαίνει “λάθος” στα ιταλικά) γεννήθηκε από ένα… τυχαίο μπέρδεμα, όταν αντί για τζιν μπήκε αφρώδες κρασί. Το αποτέλεσμα είναι πιο ανάλαφρο, δροσερό και ιδανικό για αργά απογεύματα του Σεπτεμβρίου.
Υλικά:
- 30 ml Campari
- 30 ml γλυκό βερμούτ
- 60 ml prosecco (ή άλλο αφρώδες ξηρό κρασί)
- Φέτα πορτοκαλιού για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ποτήρι τύπου old-fashioned με πάγο, ανακατεύουμε Campari και βερμούτ. Συμπληρώνουμε με prosecco και γαρνίρουμε με μια φέτα πορτοκαλιού.
Whiskey Sour με μέλι
Το Whiskey Sour είναι ένα κλασικό κοκτέιλ για όλο τον χρόνο, αλλά η εκδοχή με μέλι αντί για ζάχαρη του δίνει μια πιο γήινη, φθινοπωρινή διάσταση. Ιδανικό για να αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι με λίγη νοσταλγία.
Υλικά:
- 60 ml bourbon
- 25 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
- 15 ml σιρόπι μελιού (αναλογία 2 μέρη μέλι, 1 μέρος ζεστό νερό)
- (προαιρετικά) 1 ασπράδι αυγού για πιο βελούδινη υφή
- Φλούδα λεμονιού ή κεράσι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Ανακινούμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο (αν βάλουμε ασπράδι, πρώτα κάνουμε dry shake χωρίς πάγο για να αφρατέψει). Σουρώνουμε σε ποτήρι coupe ή old-fashioned με πάγο και γαρνίρουμε.
Spiced Rum Punch
Ένα ποτό που φέρνει τις τροπικές νότες του ρουμιού, αλλά με πικάντικες πινελιές (κανέλα, γαρύφαλλο) που προετοιμάζουν τον ουρανίσκο για τον χειμώνα. Ταιριάζει τέλεια σε φιλικές μαζώξεις στο σπίτι.
Υλικά (για 2 ποτήρια):
- 100 ml spiced rum (ή σκούρο ρούμι)
- 60 ml χυμό ανανά
- 40 ml χυμό πορτοκαλιού
- 15 ml χυμό λάιμ
- 10 ml σιρόπι ζάχαρης
- Μια πρέζα κανέλα ή μοσχοκάρυδο
- Φέτες πορτοκαλιού ή ανανά για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε σέικερ βάζουμε όλα τα υλικά με πάγο και ανακινούμε καλά. Σερβίρουμε σε ποτήρι highball ή tiki, γαρνίρουμε με φέτες φρούτων και μια ελαφριά πασπαλισμένη κανέλα.
Διαβάστε επίσης: Αν αγαπάς τη βότκα, αυτά τα κοκτέιλ είναι για σένα
