Μπορεί να ξέρεις να βράζεις μακαρόνια άντε να φτιάχνεις και καμια πίτσα, αυτό όμως δεν σε κάνει πραγματικό γνώστη της ιταλικής κουζίνας. Έχεις παρατηρήσει εξάλλου πως τα αντίστοιχα πιάτα, όταν τα δοκιμάζεις σε ένα ιταλικό εστιατόριο, είναι πολύ πιο γευστικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι σου λείπει το ταλέντο ή τα ποιοτικά υλικά, απλά χρειάζεσαι τα παρακάτω μυστικά κατευθείαν από τις κουζίνες των πιο γνωστών σεφ της γειτονικής χώρας.

Το μυστικό είναι στο σκόρδο

Για να αποφύγεις την άσχημη οσμή στα χέρια, θα σου προτείναμε να το τρίψεις με έναν μικρό τρίφτη, αντί να το ψιλοκόψεις με μαχαίρι. Πρόσθεσε το σε βούτυρο ή ελαιόλαδο και απογείωσε τη μακαρονάδα και το ριζότο σου.

Πρόσθεσε πολύ αλάτι στο βραστό νερό για τα μακαρόνια

Φανταζόμαστε πως ήδη προσθέτεις αλάτι στο νερό, αλλά ξέρεις πόσο πραγματικά πρέπει να βάζεις; Η σωστή απάντηση είναι μία κουταλιά της σούπας ανά 4 κούπες νερό.

Μην φοβάσαι τις ντομάτες σε κονσέρβα

Ένας σωστός Ιταλός σεφ έχει πάντα ντομάτες σε κονσέρβα στην κουζίνα του προκειμένου να μπορεί να φτιάξει γρήγορα μια σπιτική σάλτσα ντομάτας. Με τα κατάλληλα μπαχαρικά, δεν θα μπορέσεις ποτέ να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ φρέσκιας ντομάτας και ντομάτας από κονσέρβα.

Η κουτάλα για τα μακαρόνια καθορίζει την ποσότητα ζυμαρικών που χρειάζεσαι

Κι όμως, τα μακαρόνια που χωρούν στη μεσαία τρύπα της κουτάλας, αποτελούν την ιδανική ποσότητα για μία μερίδα ζυμαρικών.

Μαγείρεψε τους κεφτέδες στη σάλτσα τους

Το μυστικό είναι πρώτα να τους τσιγαρίσεις σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και στη συνέχεια να τους προσθέσεις σε σάλτσα ντομάτας πάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευθούν πλήρως. Έτσι οι κεφτέδες γίνονται πιο γευστικοί και απίστευτα ζουμεροί.

Επίλεξε το είδος των ζυμαρικών ανάλογα με τη σάλτσα

Δεν είναι όλα τα ζυμαρικά ίδια. Ανάλογα με το σχήμα τους θα πρέπει να επιλέγεις και την κατάλληλη σάλτα και αντίστροφα. Οι βίδες είναι ιδανική επιλογή για το πέστο, τα σπαγγέτι ταιριάζουν απίστευτα με τη σάλτσα της καρμπονάρας και οι παπαρδέλες με τον κιμά.

Χρησιμοποίησε κρασί

Σβήσε με λίγο κρασί το κρεμμυδάκι που τσιγαρίζεις για τη σάλτσα σου και απογείωσε τη γεύση της μακαρονάδας σου.

Φτιάξε τα δικά σου σπιτικά ζυμαρικά

Εντάξει αυτή η συμβουλή δεν είναι για όλους, αλλά εάν έχεις τον χρόνο και τη διάθεση μπορείς να βρεις άπειρες συνταγές στο διαδίκτυο για να φτιάξεις σπιτική πάστα. Σου εγγυόμαστε ότι θα είναι πολύ πιο νόστιμα από τα έτοιμα που χρησιμοποιείς τώρα.

Τύλιξε το σκορδόψωμο με αλουμινόχαρτο

Χάραξε μία μπαγκέτα με ένα μαχαίρι και πρόσθεσε στις σχισμές βούτυρο, σκόρδο και μαιντανό. Στη συνέχεια τύλιξε την με αλουμινόχαρτο και ψήστην για μερικά λεπτά στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Μην “φορτώνεις” την μπρουσκέτα σου

Το μυστικό για αυθεντικές ιταλικές μπρουσκέτες είναι να μην βάζεις από πάνω πολλά υλικά. Ποτέ δεν θα δεις ιταλική μπρουσκέτα με μοτσαρέλα για παράδειγμα. Πρώτα τρίψε λίγο σκόρδο πάνω στο ψωμί και στη συνέχεια πρόσθεσε από πάνω λίγη φρέσκια ντομάτα, βασιλικό, λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Μην πετάς το νερό των ζυμαρικών

Πρόσθεσε μισή κούπα από το νερό που έβραζαν τα μακαρόνια στη σάλτσα για να την κάνεις πιο κρεμώδη και απολαυστική.


Διαβάστε επίσης: Εύκολη τυρόπιτα ακόμα και για σένα που δεν ξέρεις που “πέφτει” η κουζίνα!