Πριν ακόμα εδραιωθεί ως streetwear μοντέλο και γίνει το αθλητικό παπούτσι που επιλέγουν οι skaters, το Dunk της Nike ήταν το sneaker που φορούσαν οι παίκτες του μπάσκετ στα κολεγιακά πρωταθλήματα. Το σχέδιο του έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση όταν έκανε το ντεμπούτο του το 1985, ενώ, το πιο εντυπωσιακό, ήταν ότι διέθετε χρώματα αντίστοιχα με αυτά των μεγάλων ομάδων των πανεπιστημίων σε όλη την χώρα.

Σύμφωνα με αναφορές τα Nike Dunks είναι από τα πιο δημοφιλή sneakers που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, καθώς τα χρώματα, τα υλικά και οι συνδυασμοί αυτών είναι πλέον απεριόριστοι, διευκολύνοντας έτσι τον καθένα από εμάς να βρει το ιδανικό ζευγάρι.

Ενώ τα περισσότερα από τα ζευγάρια που κυκλοφορούν εξαντλούνται μέσα σε δευτερόλεπτα και κοστίζουν μία περιουσία στην δευτερογενή αγορά, υπάρχουν ορισμένα μοντέλα στην πλατφόρμα StockX που μπορείτε να αποκτήσετε (ανάλογα το νούμερο) για λιγότερο από 200 ευρώ.

Nike Dunk Low White Black

Το Nike Dunk Low White Black, γνωστό και ως Panda, κατατάσσεται ως το κορυφαίο σε πωλήσεις sneaker στο StockX. Διαθέτει λευκό και μαύρο δερμάτινο επάνω μέρος με ασορτί εξωτερική σόλα, ενδιάμεση σόλα και γλώσσα.

Nike Dunk Low Chlorophyll

Ο χρωματισμός Chlorophyll της Nike έκανε το ντεμπούτο του στο θρυλικό Air Trainer 1 Chlorophyll του 1987 και έχει χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά από δημοφιλείς σιλουέτες, όπως το Air Max 90, το Air Jordan 3 και τώρα στο Nike Dunk Low.

Nike Dunk High Pink Prime

Το Nike Dunk High Pink Prime είναι ιδανικό για όσους αναζητούν ένα sneaker που θα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Διαθέτει λευκό δερμάτινο επάνω μέρος με επικαλύψεις Pink Prime και Swoosh στο ίδιο χρώμα.

Nike Dunk Low Coconut Milk

Το Nike Dunk Low Coconut Milk είναι ένα must-have, καθώς διαθέτει γήινους τόνους, μπορεί να συνδυαστεί με οτιδήποτε, και, παρά τη χαμηλή σιλουέτα του, είναι ιδανικό για κάθε εποχή.

Nike Dunk High Light Chocolate

Το Nike Dunk High Light Chocolate είναι ακόμα ένα sneaker που αξίζει να επενδύσετε. Το επάνω μέρος είναι κατασκευασμένο από σουέντ και δέρμα στις αποχρώσεις Light Chocolate και Sail, οι οποίες προσδίδουν μια πολυτελή εμφάνιση στο sneaker.

Nike Dunk High SP Pure Platinum

Τέλος, αν ψάχνετε για ένα ζευγάρι λευκά sneakers, το Nike Dunk High SP Pure Platinum είναι για εσάς. Διαθέτουν White και Pure Platinum δερμάτινο επάνω μέρος με ασορτί εξωτερική και ενδιάμεση σόλα.


Διαβάστε επίσης: Η Nike τώρα σου δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου Dunk Low