Τα πιο συνηθισμένα στυλ γιακά που έχει ένα πουκάμισο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το να δείχνεις κομψός και ωραίος επιβάλλεται, και όταν επιλέγεις να φορέσεις ένα πουκάμισο, αυτό θα πρέπει να είναι σε τέλεια κατάσταση και να έχει άψογη εφαρμογή. Αυτό ωστόσο που θα πρέπει να προσέξεις σε ένα πουκάμισο, είναι ο γιακάς ή το κολάρο του.

Ένα πουκάμισο χωρίς κολάρο είναι σαν ένα σπίτι χωρίς στέγη. Κανείς δεν θέλει ένα σπίτι χωρίς στέγη. Όταν όμως έρθει η ώρα να επιλέξετε το κολάρο που θέλετε να έχει το πουκάμισο σας, καλό θα είναι να γνωρίζετε τις επιλογές σας. Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε τα πιο χαρακτηριστικά στυλ κολάρου που μπορεί να συναντήσετε σε ένα πουκάμισο, ώστε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Το απλωμένο

Ένα πουκάμισο με απλωμένο κολάρο ταιριάζει καλύτερα σε κάποιον με μακρύ πρόσωπο και λίγο πιο μυτερό πηγούνι. Οι στρογγυλεμένες του άκρες τονίζουν πιο καλά το συγκεκριμένο είδος προσώπου και όποιος το προτιμήσει θα κληθεί παράλληλα να φορέσει και μια αναλόγου ποιότητας γραβάτα για να ολοκληρώσει το look.

Το μυτερό

Σε αντίθεση με το παραπάνω που ταιριάζει σε μακρύτερα πρόσωπα, το μυτερό κολάρο έχει οπτικά καλύτερο αποτέλεσμα σε ένα στρογγυλό ή οβάλ πρόσωπο. Οι άκρες του δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι έχεις πιο μακρύ πρόσωπο και έτσι το αποτέλεσμα είναι αυτό που θέλεις.

Με κουμπιά

Φυσικά, όλοι έχουμε στη ντουλάπα μας ένα πουκάμισο με κουμπιά στο κολάρο. Η χρησιμότητά τους ήταν να δείχνει το πουκάμισο πιο στρωμένο όταν φοράς γραβάτα και να μην “πετάνε” οι άκρες του. Τη δεκαετία του ’80 και του ’90 φορέθηκε πολύ και συγκεκριμένα οι Ιταλοί το έχουν κάνει… εικόνισμα.

Το club

Το συγκεκριμένο κολάρο με τις καμπύλες έκανε θραύση την περασμένη δεκαετία, αλλά η αξία του παραμένει αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο. Αποτελεί τέλεια επιλογή για τον άντρα που όταν βγαίνει έξω θέλει να ξεχωρίζει και σίγουρα το στυλ του ταιριάζει απόλυτα σε κάποιον που θέλει να μοιάσει στον Gatsby. Eίναι το κολάρο που κάνει τη διαφορά…

Το φτερωτό

Το πιο επίσημο απ’ όλα… Φοριέται αποκλειστικά με παπιγιόν, αν και ορισμένοι έκαναν το λάθος και το φόρεσαν χωρίς. Είναι το κολάρο που φοριέται σε ειδικές περιστάσεις, όπως σε dinner parties. Αν το φορέσεις θα πρέπει να προσέξεις οι άκρες του κολάρου να μην εξέχουν από τις άκρες του παπιγιόν.

Χωρίς κολάρο

Βέβαια, υπάρχουν και πουκάμισα χωρίς κολάρο. Άλλοι τα λένε και “mao”, αλλά το ζήτημα είναι ότι αποτελεί ένα κομμάτι για εκείνους που θέλουν να χαλαρώσουν μετά τη δουλειά και να παρουσιάσουν ένα πιο casual στυλ. Στην άκρη του πουκαμίσου υπάρχει ένα στυλ μπανέλας, όμως, αυτό δεν θεωρείται κολάρο. Φοριέται με jacket και βέβαια δεν αφήνουμε πολλά κουμπιά ανοιχτά. Όσο πιο πολύ είναι κουμπωμένο, τόσο καλύτερα.

Tο πιεσμένο

Ουσιαστικά μέσα από το συγκεκριμένο κολάρο υπάρχει μία μπανέλα που το πιέζει και δημιουργείται αυτή η μορφή. Με ένα κουμπί κάτω από τη γραβάτα, το συγκεκριμένο στυλ προσδίδει άπλετο στυλ που ταιριάζει σε πιο συντηρητικά outfits. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι εμπνέει class και μία ιδιαιτερότητα που ταιριάζει σε λίγους.


Διαβάστε επίσης: Πολ Νιούμαν: Ο τύπος που μας έδειξε πως φοριέται ένα πουκάμισο Oxford

Share.

Comments are closed.