Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μην γνωρίζει το κλασικό λευκό sneaker της adidas με τις τρεις ρίγες στο πλάι, γνωστό και ως Superstar. Έκαναν το ντεμπούτο τους το 1969, και ανήκουν σε εκείνη την κατηγορία των sneakers που αν και φτιάχτηκαν για να φορεθούν από αθλητές εντός των γηπέδων, είναι αποδεκτό να φοριούνται και εκτός αυτών.

Τα μέλη του θρυλικού hip hop συγκροτήματος Run-DMC έγιναν οι πρώτοι μη-αθλητές που υπέγραψαν συμβόλαιο με την Adidas, το 1986. Έκαναν μόδα το φόρεμα των Superstar χωρίς κορδόνια, εικόνα που παρέπεμπε σημειολογικά στις αμερικανικές φυλακές (όπου οι δεσμοφύλακες αφαιρούσαν τα κορδόνια των παπουτσιών των κρατουμένων, για να μην τα χρησιμοποιήσουν ως όπλο εναντίον κάποιου άλλου ή ακόμα και του εαυτού τους).

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει δεχτεί αρκετές αναβαθμίσεις με τα χρόνια και σε μια εβδομάδα η Adidas πρόκειται να παρουσιάσει μια νέα εκδοχή τους, η οποία έγινε σε συνεργασία με τον οίκο Prada. Οι δύο μάρκες ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα σχεδόν ολόλευκο Superstar, το οποίο προορίζεται ως φόρος τιμής στην αρχική σχεδίαση του παπουτσιού.

Courtesy of Prada and Adidas

Στο πλαίσιο της κυκλοφορίας των Superstar, οι δύο μάρκες πρόκειται να παρουσιάσουν και μια τσάντα του μπόουλινγκ, η οποία θυμίζει την κλασική τσάντα γυμναστηρίου της Adidas. Θα είναι κατασκευασμένη από δέρμα μόσχου και θα διαθέτει μια μαύρη νάυλον λωρίδα κατά μήκος του περιγράμματος της.

Τα Superstar άλλα και η τσάντα θα είναι μια περιορισμένη έκδοση 700 κομματιών και θα είναι διαθέσιμα για αγορά στις 4 Δεκεμβρίου. Η τιμή τους δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.


Διαβάστε επίσης: 8 λευκά sneakers που μπορείτε να φοράτε όλες τις εποχές του χρόνου