Πριν μερικούς μήνες η Nike και ο οίκος μόδας Dior συνεργάστηκαν για την δημιουργία μιας περιορισμένη έκδοσης του μοντέλου Air Jordan 1, το οποίο δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τα 35 χρόνια από την κυκλοφορία του sneaker και παρουσιάστηκε στην επίδειξη μόδας pre-fall 2020 του οίκου στο Μαϊάμι.

Πριν από το επίσημο ντεμπούτο τους, τα sneakers φορέθηκαν από τον ράπερ Travis Scott, ο οποίος μάλιστα ανέβασε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Kim Jones και τον David Beckham, δίνοντας μας μια πρώτη γεύση του Air Jordan I High OG Dior.

Τα νέα sneakers διαθέτουν πολυτελές δέρμα μοσχαριού το οποίο έχει βαφτεί σε χρώμα Dior Grey. Το κλασικό μοτίβο με τα φτερά της Nike βρίσκεται στο πλαϊνό πάνω μέρος και φέρει την λεζάντα “Air Dior”, ενώ το διάσημο σύμβολο Swoosh της Nike είναι διακοσμημένο με το Dior Oblique jacquard. Αν αναποδογυρίσει κανείς το παπούτσι, θα δει ένα γιγαντιαίο μοτίβο “DIOR” χαραγμένο με λέιζερ σε όλο το μήκος της σόλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο 8.500 high-top ζευγάρια έχουν κατασκευαστεί από την νέα συνεργασία, και πρόκειται να είναι διαθεσιμα στα καταστήματα Dior τον Απρίλιο του 2020.

Αν και η τιμή τους δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, το Highsnobiety ανέφερε ότι πρόκειται να κοστίζουν 1.800 ευρώ και θα είναι τα πιο ακριβά Air Jordans που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ στο λιανικό εμπόριο.


Διαβάστε επίσης: Τα νέα sneakers της συνεργασίας Supreme x Nike είναι πολύ πιο φθηνά απ’όσο νομίζαμε