Με τις τάσεις της μόδας να μην γράφονται πλέον αποκλειστικά στις πασαρέλες των μεγαλύτερων οίκων αλλά στο δρόμο, από άνδρες που αγαπούν την μόδα και έχουν δημιουργήσει δικό τους στυλ, το street style έχει κατορθώσει να αποτελεί την επιτομή του καλού γούστου αλλά και μία βιομηχανία εκατομμυρίων ευρώ.

Δεδομένου αυτού, σας παρουσιάζουμε 12 από τους πιο επιδραστικούς άντρες του street style αυτή την στιγμή στον κόσμο, άντρες που ορίζουν τα trends και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

David Gandy

Δεν υπάρχει λίστα street style στην οποία να μην βρίσκεται ένας από τους πιο κομψούς άνδρες του κόσμου, ο οποίος αποτελεί πρότυπο του ανδρικού στυλ. Ο Gandy έχει χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος εκπρόσωπος του σύγχρονου βρετανικού tailoring.

Milan Vukmirovic

Εκτός από το εντυπωσιακό βιογραφικό του – συνιδρυτής του πρώην παριζιάνικου καταστήματος Colette, συνεργάτης του Tom Ford ως design director του οίκου Gucci, αρχισυντάκτης του περιοδικού L’Officiel Hommes, Creative Director και Editor-in-chief του FASHION FOR MEN και Creative Director του Ports 1961 – ο Milan δίνει μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια, δεν βάζει το στυλ του σε καλούπια και αδιαφορεί για τις εκάστοτε τάσεις μόδας.

Nick Wooster

Εμβληματική περσόνα των street style blogs, πρώην διευθυντής μόδας του Neiman Marcus,  σχεδιαστής ανδρικών ρούχων και free agent. Τα λόγια είναι περιττά για τον Nick Wooster, έναν από τους πιο καλοντυμένους άντρες όλων των εποχών.

Alessandro Squarzi

Αγαπημένος του street style φωτογράφου Scott Schuman, που τον έκανε διάσημο το 2009 όταν ανήρτησε φωτογραφία του στο The Sartorialist, ο Ιταλός Alessandro Squarzi αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο γνωστούς influencers στον κόσμο της μόδας.

Joe Ottaway

Προσωπικός στιλίστας και νυν σχεδιαστής, ο Joe Ottaway ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την ντουλάπα του David Gandy. Αν δεν αρκεί αυτό για να σας πείσει, τότε μάθετε ότι ο Ottaway είναι ο CRM (Customer Relationship Management) του δημοφιλούς online καταστήματος Mr. Porter.

Eric Rutherford

Aν ακόμα δεν είστε εξοικειωμένοι με το όνομα Eric Rutherford, σίγουρα έχετε δει φωτογραφίες του, καθώς ο περιζήτητος εργένης της Αμερικής δεν σταματάει να αναρτά φωτογραφίες από τις μεγαλύτερες επιδείξεις μόδας στον κόσμο, αλλά και από την καθημερινότητα του στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Johannes Huebl

Μοντέλο και σύζυγος της Olivia Palermo, ο Γερμανός Johannes Huebl δίνει μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια, έχει αδυναμία στα παπούτσια και έχει λανσάρει τη δική του συλλογή με το ιταλικό brand Scarosso.

Bruce Pask

Για έναν άνθρωπο που μεγάλωσε στην έρημο της Αριζόνα, ο Bruce Pask γνωρίζει πολύ καλά το layering. Επί του παρόντος είναι διευθυντής ανδρικής μόδας στο θρυλικό κατάστημα Bergdorf Goodman της Νέας Υόρκης.

Justin O’Shea

Αντισυμβατικός – το σώμα του είναι σημαδεμένο με αναρίθμητα τατουάζ – αλλά πάντα κομψός. Ο μεγαλωμένος στην Αυστραλία Justin O’Shea ζει πλέον μόνιμα στη Γερμανία. Είναι πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής της ιταλικής μάρκας Brioni και ιδρυτής του label SSS World Corp. Φοράει σχεδόν πάντα γιλέκο και γραβάτα, πειραματίζεται με τα σχέδια, τα χρώματα και τα υφάσματα.

Oliver Cheshire

Κολλητός του David Gandy και σύζυγος της τραγουδίστριας Pixie Lott, ο 30χρονος Βρετανός είναι ένα από τα πιο hot ονόματα στον κόσμο του μόντελινγκ και βρίσκεται συνήθως στις λίστες με τους πιο καλοντυμένους άνδρες.

Richard Biedul

Μοντέλο και ένας από τους καλοντυμένους άντρες της Βρετανίας, o Richard Biedul άνετα θα μπορούσε να ζει στα ’70s, καθώς το στυλ του έχει σαφείς επιρροές από την θρυλική δεκαετία.

Frank Gallucci

Πρώην μοντέλο, γέννημα θρέμμα Ιταλός – γεννήθηκε στην Καλαβρία – και ο άνθρωπος που έβαλε στον χάρτη του street style του Pitti Uomo, κάνοντας το διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image