Η τέχνη του να γυαλίσεις τα παπούτσια σου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα ολοκαίνουργιο και γυαλιστερό ζευγάρι παπούτσια είναι μια αγορά που αναδεικνύει το στυλ μας και τονώνει την αυτοπεποίθηση μας, ωστόσο για να διατηρήσουν την όμορφη εμφάνιση τους θα πρέπει να τα περιποιούμαστε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι και ιδιαίτερα το γυναικείο φύλο, το πρώτο πράγμα που παρατηρούν στην εμφάνιση ενός ατόμου είναι τα παπούτσια του. Έτσι, ένα παλιό και απεριποίητο ζευγάρι παπούτσια είναι κάτι που σίγουρα θα χαλάσει την εικόνα σας. Πολλοί από εσάς μπορεί να θεωρείτε ότι είναι δύσκολο να διατηρείς σε καλή κατάσταση ένα ζευγάρι παπούτσια, αλλά έχουμε να σας πούμε ότι δεν είναι ακατόρθωτο.

Τι θα χρειαστείς:
  • Βερνίκι παπουτσιών στο χρώμα του ζευγαριού που θέλεις να γυαλίσεις
  • Μια βούρτσα παπουτσιών με τρίχες αλόγου
  • Conditioner
  • Κερί γυαλίσματος
  • Μια παλιά οδοντόβουρτσα
  • Ένα παλιό πανί για σκούπισμα
  • Εφημερίδες, για να μη λερώσεις το χαλί ή το πάτωμα του σπιτιού σου (το βερνίκι παπουτσιών φεύγει πολύ δύσκολα)
Βήμα 1o: Καθαρισμός

Αφού απλώσεις κάτω τα φύλλα της εφημερίδας, βρέξε ελαφρά ένα παλιό πανί και πέρνα με αυτό όλη την επιφάνεια του παπουτσιού, για να φύγουν η σκόνη και η βρωμιά. Αφού τελειώσεις και με τα δύο παπούτσια, άφησε τα 10 με 15 λεπτά να στεγνώσουν.

Βήμα 2ο. Προετοιμασία

Τροφοδότησε το δέρμα των παπουτσιών σου με τις απαραίτητες “θρεπτικές” ουσίες (conditioner) που χρειάζεται, ώστε να παραμένει “ζωντανό” και να μην στεγνώνει.

Βήμα 3ο: Εφάρμοσε το βερνίκι

Βούτηξε τη βούρτσα στο βερνίκι και τρίψε την επιφάνεια του παπουτσιού, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Εάν χρησιμοποιήσεις υγρό βερνίκι, το οποίο συνήθως πωλείται σε μπουκάλι σπρέι με ακροφύσιο, άφησε να βγει μια ποσότητα βερνικιού πάνω στο παπούτσι και με τον ίδιο τρόπο τρίψε με τη βούρτσα σε όλη την επιφάνεια.

Για τα πιο δύσκολα σημεία, όπως εκεί όπου το δέρμα ενώνεται με τη σόλα, μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά με την παλιά σου οδοντόβουρτσα. Πρόσεξε να απλώσεις ίση ποσότητα βερνικιού σε ολόκληρη την επιφάνεια του παπουτσιού για να αποφευχθούν οι διχρωμίες και τα πασαλείμματα. Να θυμάσαι πως όσο λιγότερο βερνίκι χρησιμοποιείς, τόσο πιο εύκολη θα είναι η διαδικασία.

Βήμα 4ο: Γυάλισμα

Αφού σιγουρευτείς ότι το βερνίκι έχει απλωθεί ομοιόμορφα σε και δεν υπάρχουν στάμπες και σταγόνες, πάρε ένα καθαρό ύφασμα και τρίψε την επιφάνεια του παπουτσιού εφαρμόζοντας κερί και κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Γυάλισε τα παπούτσια μέχρι να δείξουν τέλεια στα μάτια σου και άφησε τα να στεγνώσουν πάνω στην εφημερίδα. Εάν δεν μείνεις ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία μέχρι το δέρμα τους να λάμπει σαν καινούργιο.

Διαβάστε επίσης: Τα παπούτσια που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε αυτή την σεζόν

Share.

Comments are closed.