Το 2020 είναι η χρονιά που το διάσημο μοντέλο Air Jordan 11 κλείνει 25 χρόνια από τότε που έκανε το ντεμπούτο του, καθώς φορέθηκε από τον Μάικλ Τζόρνταν κατά την διάρκεια των πλέι-οφ του NBA το 1995. Θέλοντας λοιπόν να γιορτάσει αυτή την επέτειο, η Nike απόφάσισε να κυκλοφορήσει το Air Jordan 11 “25th Anniversary”.

Η σχεδίαση του Air Jordan 11 έγινε από τον Tinker Hatfield και μετά την κυκλοφορία του έγινε ένα από τα πιο διάσημα sneakers όλων των εποχών. Το νέο μοντέλο τιμά αυτή την κληρονομιά με τον καλύτερο τρόπο, καθώς διαθέτει μια εντυπωσιακή εμφάνιση και μοναδικές λεπτομέρειες.

Το Air Jordan 11 “25th Anniversary” διαθέτει ένα μαύρο επάνω μέρος από mesh και δέρμα, μια λευκή μεσαία σόλα και μια διάφανη εξωτερική σόλα. Στην φτέρνα τοποθετήθηκε το λογότυπο Jumpman, το οποίο είναι μεταλλικό, ενώ τα γράμματα “JORDAN” εμφανίζονται για πρώτη φορά στις οπές των κορδονιών. Στο πίσω μέρος είναι κεντημένος ο αριθμός “23”, ενώ στις εσωτερικές σόλες αναγράφεται ο αριθμός “25”, ως αναφορά στην 25η επέτειο.

Σύμφωνα με αναφορές, το Air Jordan 11 “25th Anniversary” θα κυκλοφορήσει στις 12 Δεκεμβρίου ως μέρος της συλλογής Jordan Brand Holiday 2020 και η τιμή του θα είναι 220 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Air Jordan: Τα sneakers που κατάφεραν να αλλάξουν τον κόσμο του αθλητισμού και της μόδας