Κατευθείαν από το Τόκιο, ρίξτε μια ματιά στη δεύτερη συλλογή του Kim Jones για τον οίκο Dior.

Ο Kim Jones παρουσίασε τη δεύτερη συλλογή του για τον οίκο Dior σε λιγότερο από έξι μήνες. Η εμπνευσμένη από την δεκαετία του ’80 έκδοση του μέλλοντος πραγματοποιήθηκε στο Telecom Center Building στο Τόκιο. Στην επίδειξη, οι πιστοί οπαδοί του οίκου κάθισαν μαζί με τους David Beckham, Ezra Miller, A $ AP Rocky, Pusha T, Kate Moss και την Bella Hadid, για την πρώτη pre-fall αντρική συλλογή του Dior υπό τη δημιουργική κατεύθυνση της ιδιοφυΐας του Jones.

Η ατμόσφαιρα μετατράπηκε από corporate tech σε nightclub, με ένα show απο techicolor λέιζερ που πραγματοποιήθηκε από ένα γιγαντιαίο κομμάτι με τη μορφή ενός ρομπότ, το οποίο αναφερόταν στην μακροπρόθεσμη λατρεία του Christian Dior για το θηλυκό σώμα.

Η αριστοτεχνική ραπτική συγχωνεύθηκε με ρομποτικά, ασημένια κοσμήματα και ετικέτες από σιλικόνη από τον Yoon Ahn (του Ambush – το εμπορικό σήμα που σχεδίασε επίσης τα κοσμήματα για την πρώτη συλλογή του Jones για τον Dior), τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε μεταξοτυπίες σε πουκάμισα και T shirts. Αυτά συνδυάστηκαν με καπέλα μπέιζμπολ, τα οποία χαρακτηρίζονταν από χαλαρά λουριά στο πηγούνι. Όπως και στην πρώτη του συλλογή για τον Dior, όταν παρουσίασε τις σκούρες μπλέ και ροζ εκδόσεις του, ο Jones αναθεώρησε το Tailleur Oblique (κοστούμια τα οποία έχουν σχεδιαστεί ώστε να τυλίγουν το σώμα διαγώνια).

Το show τελείωσε με μια αναφορά στην τοποθεσία της επίδειξης με δερμάτινα jackets τύπου kimono με ζώνη, τα οποία ήταν μέχρι τον μηρό. Ο ίδιος ο Dior είχε εμμονή με την Ιαπωνία, αλλά ο Jones αποφάσισε αντ ‘αυτού να αναφερθεί στην τρέχουσα υπερμοντέρνα ιαπωνική κουλτούρα. Αυτό ήταν αξιοσημείωτο με τον τρόπο με τον οποίο ο Jones χρησιμοποίησε μια τεχνολογικά προηγμένη τεχνική μεταλλοποίησης, συγχωνεύοντας τα υφάσματα σε όλη τη συλλογή – laser-cut με μεταλλική εκτύπωση σε δέρμα που έλαβε τη ρευστότητα του μεταξιού.

Και βέβαια στη συλλογή συμπεριλήφθηκε και η τσάντα σέλα, επιβεβαιώνοντας ότι είναι η τσάντα του έτους. Επέστρεψε από τη Street Chic συλλογή αξεσουάρ του 2002, και ήταν και πάλι το αστέρι της συλλογής.