Η εκπληκτική ιστορία του κλασικού φούτερ με κουκούλα που μετρά 3.000 χρόνια!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το κλασικό φούτερ με κουκούλα ή αλλιώς hoodie, είναι ένα από τα πιο βασικά, ταπεινά και άνετα κομμάτια στην ανδρική γκαρνταρόμπα, το οποίο δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από την μόδα και το έχουν επιλέξει αμέτρητες γενιές για τις καθημερινές τους εμφανίσεις.

Είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτομαστε να φορέσουμε αντί για πανωφόρι τώρα που οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν, και είναι ιδανικό για casual εμφανίσεις. Μπορεί να φορεθεί με τζιν, παντελόνια chinos και φόρμες. Τα κατάλληλα παπούτσια για να το συνδυάσετε είναι ένα ζευγάρι sneakers ακόμα και ένα ζευγάρι boat shoes.

Είναι ένα καθημερινό κομμάτι που όλοι έχουμε στην ντουλάπα μας, ωστόσο αυτό που δεν λαμβάνουμε υπόψιν είναι ότι κατάφερε να αλλάξει τον κόσμο γύρω μας, καθώς έγινε σύμβολο κοινωνικής αδικίας και πολλές φορές συνδέθηκε με την εγκληματική δραστηριότητα.

Αυτό ωστόσο που έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι το hoodie έχει μια ιστορία 3.000 χρόνων, η οποία παρουσιάζεται στο βίντεο “Small Thing Big Idea” του οργανισμού TED, παρακάτω.

Διαβάστε επίσης: Το T-shirt που δεν πρέπει με τίποτα να λείπει από την ντουλάπα σου

Share.

Comments are closed.