Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ είναι αναμφιβήτητα ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που πέρασαν από τα παρκέ του, καθώς παραμένει ο κορυφαίος σκόρερ του ΝΒΑ, αυτό ωστόσο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ο αντίκτυπος αυτού του σπουδαίου άντρα εκτός γηπέδων, δεδομένου ότι έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του στην υπεράσπιση της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Είναι ταλαντούχος και καλλιεργημένος σε πολλές πτυχές των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, με βαθιές γνώσεις στην τέχνη, την ιστορία, τον πόλεμο, την πολιτική, τη φιλοσοφία και τη μουσική. Έχει εκδώσει αρκετά μεγάλο αριθμό βιβλίων, τα περισσότερα από τα οποία έγιναν best seller, και ακόμα και σήμερα συνεχίζει να δίνει σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Αυτό το καλοκαίρι συνεργάστηκε με την adidas Los Angeles για μια ειδική έκδοση αθλητικών παπουτσιώ, προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Skyhook, το οποίο ίδρυσε το 2009 με στόχο την παροχή εκπαιδευτικών ευκαιριών σε ανεπαρκείς κοινότητες.

adidas

Το συγκεκριμένο sneaker είναι ένα custom adidas Forum Low, που δημιουργήθηκε από το FACTORY8384. Διαθέτει τα χρώματα της φανέλας των Λος Άντζελες Λέικερς και φυσικά τον αριθμό “33” του Καρίμ. Το επάνω μέρος του sneaker είναι κίτρινο και συμπληρώνεται από μωβ πινελιές στα κορδόνια, στην εσωτερική επένδυση στη γλώσσα, στο “33” και τις 3 ρίγες της adidas. Το sneaker ολοκληρώνεται με μια λευκή σόλα.

adidas

Το adidas Forum Low του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ είναι μια περιορισμένη έκδοση 33 τεμαχίων. Κάθε sneaker φέρει την υπογραφή του Τζαμπάρ και διατίθεται στα 1.000 δολάρια, με το 100 τοις εκατό των εσόδων να πηγαίνει στο Ίδρυμα Skyhook.

Να σημειώσουμε ότι το 2019 δημοπράτησε πολλά από τα έπαθλα και βραβεία του τονίζοντας: “Όταν πρέπει να αποφασίσετε αν ένα δαχτυλίδι ή ένα τρόπαιο θα πρέπει να στοιβάζεται σε ένα δωμάτιο ή να δίνετε στα παιδιά την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους, είναι πολύ απλό: πωλήστε τα πάντα”. Το τελικό ποσό από την πώληση τους σε συλλέκτες έφτασε στα 2.947.872 δολάρια, τα οποία πήγαν επίσης στο Ίδρυμα Skyhook.


Διαβάστε επίσης: Δείτε και τα 50 sneakers από την συνεργασία της Nike με τον Virgil Abloh