Όσο καλύτερα ντυθείς, τόσο χειρότερα μπορείς να συμπεριφερθείς…

Black Tie: δύο λέξεις με μεγάλη βαρύτητα και σημασία. Θα τις έχετε δει σε προσκλήσεις για επίσημα καλέσματα για να υποδηλώσουν το dress code. Οι δύο σπουδαιότερες λέξεις στην αγγλική γλώσσα. Η επίσημη ενδυμασία είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό στυλιστικά. Είναι επίσης ένα παγκόσμιο σημάδι της «καλής διασκέδασης». Όσο καλύτερα ντυθείς, τόσο χειρότερα μπορείς να συμπεριφερθείς. Έχουμε επιλέξει 10 είδωλα του στυλ που συνδυάζουν και τα δυο, τέλειο στυλ και διασκέδαση.

Richard Gere


Ο Gere έχει μια μεγαλοπρέπεια ιδανική για Black Tie κώδικα ενδυμασίας. Από το “Pretty Woman” μέχρι το “American Gigolo” (το οποίο παρεμπιπτόντως, έχει μία από τις καλύτερες γκαρνταρόμπες των ταινίών όλων των εποχών) και μέχρι τα πιο σύγχρονα κλασικά όπως το “Arbitrage”, ο Gere μας θυμίζει γιατί το απλό ασπρόμαυρο επίσημο σύνολο είναι διαχρονικό.

Matt Damon

… Και όχι οποιουσήποτε Matt Damon. Συγκεκριμένα του Matt Damon την εποχή του “Ταλαντούχου κύριου Ρίπλει”. Σε αυτή την τανία βλέπουμε τo ιδανικό riviera στυλ από τον Jude Law, με τα πλεκτά polos, τις espadrilles και τα κοντά shorts. Το στυλ ωστόσο του Μatt Damon κερδίζει βαθμούς και ειδικότερα η  Black Tie εμφάνιση του στην σκηνή της όπερας – κλασική, απλή και διαχρονική.

George Clooney


Στην “Συμμορία των 11”, ο George Clooney έκλεψε την παράσταση με το απαράμιλλο στυλ και τη γοητεία που ταιριάζει απόλυτα με τον Black Tie κώδικα ενδυμασίας. To επιβεβαιώνουν και όλες οι επίσημες εμφανίσεις του στο κόκκινο χαλί και τα glamorous πάρτυ του Hollywood.

Leonardo Di Caprio

Με αξεπέραστο στυλ που απέκτησε από τις ταινίες που πρωταγωνίστησε όπως στο “The Aviator”, το “The Great Gatsby” ακόμα και στο “Wolf of Wall Street”, ο Leonardo είχε μια ιδιαίτερη γοητεία στις Black Tie εμφανίσεις του.

Ryan Gosling


Ο Ryan Gosling συνδυάζει το επαναστατικό στυλ και την λαμπερή θρασύτητα του Marlon Brando – είναι ένας συνδυασμός της παλιάς Hollywood εποχής με την λάμψη της σύγχρονης εποχής. Οι Black Tie εμφανίσεις του  έχουν ενισχύσει αυτό τον χαρακτηρισμό. Λίγο μυστήριος, λίγο χαλαρός αλλά πάντα μοναδικός, ο Gosling ταιριάζει στον κώδικα ενδυμασίας, χωρίς να υποτάσσεται σε αυτόν.

Jake Gyllenhaal


Ο Jake Gyllenhaal με το δικό του προσωπικό στυλ, τα λοξά φρύδια, τα επιμελώς ατημέλητα μαλλιά και την πυκνή στυλιζαρισμένη του γενειάδα, όταν πατά το κόκκινο χαλί, αποκτά το ανδρικό στυλ του παλιού Hollywood, όταν οι άντρες ήταν άντρες, αλλά και gentlemen.

Paul Newman


Φορούσε Persols επειδή τον προστάτευαν από τον ήλιο και δερμάτινα σακάκια γιατί ήταν ιδανικά για την μηχανή. Το αβίαστο στυλ του Paul Newman προέκυψε από το γεγονός ότι πραγματικά δεν προσπαθούσε να φανεί cool και αυτός ήταν και ο λόγος που όταν φορούσε σμόκιν, το έμφυτο στυλ και η γοητεία που διέθετε τον έκαναν να δείχνει υπέροχος.

Marlon Brando


Από τα όχι και τόσο ωραία κοστούμια του The Godfather μέχρι την εμφάνιση του την δεκαετία του 1950 στο πρώτο του Όσκαρ, ο Brando ήταν ένας τρομερός υποστηρικτής του επίσημου ενδυματολογικού κώδικα, χωρίς  ωστόσο να κάνει πάντα την ιδανική επιλογή. Εμείς πάντως τον αγαπάμε!

Sean Connery


Ο Connery ψηφίζεται σταθερά ως ο αγαπημένος James Bond, και αυτό σίγουρα δεν μπορεί να αποδοθεί μόνο στη νοσταλγία. Στην πραγματικότητα, οι πρώτες στιγμές του Connery στο Bond-in-Tux έγιναν πρότυπο, όχι μόνο για τις μεταγενέστερες ενσαρκώσεις, αλλά και για τον ίδιο. Οι αυστηρές και παράλληλα χαλαρές γραμμές, η λευκή λεπτομέρεια στην τσέπη του σακακιού και το χέρι στην τσέπη – δημιούργησε στην ουσία αυτό που σκεφτόμαστε όταν ακούμε Black Tie.

Prince Harry



Ο πρίγκιπας Harry έχει γεφυρώσει από καιρό το χάσμα μεταξύ των παλαιών εποχών της μοναρχίας και της σύγχρονης εποχής. Τα διαπιστευτήρια του στο Black Tie δεν διαφέρουν.To στυλ του είναι τυπικό, συγκρατημένο και πολύ κομψό.