Το τζιν μπουφάν είναι ένα κλασσικό κομμάτι που πρέπει κατά την γνώμη μας να βρίσκεται στην ντουλάπα κάθε σύγχρονου άντρα. Ανθεκτικό και τραχύ, το τζιν μπουφάν μετράει περισσότερα απο εκατό χρόνια, το οποίο δημιουργήθηκε με βάση τα τζιν παντελόνια και τις φόρμες που φορούσαν οι ανθρακωρύχοι και οι εργάτες των εργοστασίων στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα.

Με μια ιστορία γεμάτη από απερίσκεπτη γοητεία, αρχικά οι καουμπόυδες φόρεσαν το διαχρονικό ανδρικό μπουφάν πριν οι μοτοσικλετιστές και οι punk rockers αποστατήσουν με το denim, φορώντας το σε πιο σκούρες αποχρώσεις με λογότυπα και μπαλώματα. Οι χίπις στην συνέχεια με έμπνευση τα λουλούδια, στόλισαν τα τζιν μπουφαν σε ξεθωριασμένες αποχρώσεις του μπλέ με κεντήματα και διακοσμητικά. Ακολούθησαν οι hip-hop ήρωες των nineties, οι millenials με το workwear trend και πιο πρόσφατα οι λάτρεις του ιαπωνικού denim των noughties (2000-2010).

Σήμερα, μπορείτε να επιλέξετε απο μια πληθώρα σχεδιών, καθένα απο τα οποία διαθέτει στοιχεία της ποπ-κουλτούρας. Οι σύγχρονοι σχεδιαστές χρησιμοποιούν ποιοτικά denim υφάσματα (που προέρχονται από την Ιταλία, την Αμερική και την Ιαπωνία) και δημιουργούν κομψά κομμάτια που ανταγωνίζονται ακόμα και ενα blazer.

Απο τα vintage truckers στα μπουφάν με punk μπαλώματα και τα flight jackets με γούνα στο περιλαίμιο, εδώ είναι 19 τολμηρά τζιν μπουφάν για να ροκάρεις σαν επαναστάτης ( ή ψευτοκαουμπόης).

Φορέστε τα με chinos, καλοκαιρινά σορτς ή ακόμα και με ένα παντελόνι κοστουμιού για ένα smart casual look το σαββατοκύριακο. Μια προειδοποίηση: αν το φορέσετε με τζιν παντελόνι – double denim – το μπουφάν θα πρέπει να είναι σε πιο ανοιχτή απόχρωση.

Κλασσικό/ Washed Τζιν Μπουφάν

Επενδύστε σε ένα κλασικό τζιν μπουφάν που μπορεί να φορεθεί σε πιο casual περιστάσεις. Συνδέστε το με τζιν ή chinos, προσθέστε ένα λευκό T-shirt και έχετε μια απαράμιλλη smart casual εμφάνιση.


G-Star Raw 3301 Slim Jacket



Todd Snyder Japanese Stretch Selvedge Denim Jacket in Rinse Wash



Kapital Denim Trucker Jacket



All Saints Bohmer Denim Jacket



AMI Slim Fit Denim Jacket


Distressed Τζιν Μπουφάν

Αποκτήστε ένα εγκεκριμένο street look με ένα distressed τζιν μπουφάν. Κοψίματα, χρώματα και φυσική φθορά σε όλα τα σωστά σημεία. Συνδυάστε το με τζιν και sneakers για μια νικηφόρα εμφάνιση.


John Elliott Type II Thumper Jacket



Balenciaga Oversized Bleached Denim Jacket



AMIRI Oversized Striped Paint Splattered Denim Jacket



Hugo Blue Denim Raw Edge Jacket



Topman Distressed Denim Shacket


Oversized Τζιν Μπουφάν

Η πιο πρόσφατη τάση θέλει τα τζιν μπουφάν να είναι υπερμεγέθη. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με wide legged παντελόνια και minimal sneakers.


All Saints Dipper Denim Jacket



Folk Painters Jacket



Y/Project Blue Denim Pop Up Jacket



Gucci Blue Denim Oversize Patches Jacket



Beams F Denim Jacket


Sherpa Τζιν Μπουφάν

Το sherpa τζιν μπουφάν κάνει μια ισχυρή casual δήλωση. Δημοφιλές στους surfer, το sherpa δείχνει ωραίο με ένα απλό T-shirt και ένα ζευγάρι Vans.


LEVI’S Blue Borg Sherpa Denim Jacket



G-Star Raw 3301 Slim Sherpa Jacket



LEVI’S Sherpa Trucker Jacket



Ksubi Oh G Borg Lines Denim Jacket