Τα γένια που ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακάλυψε τι γένια ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου με τον παρακάτω αναλυτικό οδηγό.

Αυτές τις μέρες, η γενειάδα είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσελκύσεις το αντίθετο φύλο, και λέγοντας γενειάδα, δεν εννοούμε τα γένια 2- 3 ημερών, αλλά τα ελαφρώς πιο πυκνά γένια, που προσδίδουν σε κάθε άνδρα μια αγριάδα, την οποία φαίνεται ότι οι γυναίκες βρίσκουν ακαταμάχητη.

Φυσικά, όπως δεν ταιριάζουν σε όλους τα ίδια χτενίσματα, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα γένια. Έτσι, αφού αποφάσισες να αφήσεις γενειάδα, θα πρέπει να την προσαρμόσεις ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου ώστε να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Χρησιμοποίησε τον παρακάτω οδηγό για να προσδιορίσεις το σχήμα του προσώπου σου και να πάρεις τις κατάλληλες αποφάσεις σχετικά με τα γένια σου.

Οβάλ πρόσωπο

Το οβάλ πρόσωπο είναι σχετικά μακρύ και το κούτελο είναι αρκετά φαρδύτερο από το πηγούνι. Δεν έχει έντονες, αλλά στρογγυλεμένες γωνίες.

Δεν υπάρχει είδος γενειάδας που να μην ταιριάζει σε ένα οβάλ πρόσωπο. Ιδανικά, άσε τα γένια σου να μακρύνουν περιμετρικά του προσώπου, και προτίμησε τετραγωνισμένο σχέδιο στο πηγούνι και καθαρές γραμμές στα ζυγωματικά.

Ορθογώνιο πρόσωπο

Το ορθογώνιο πρόσωπο είναι μακρύ και το κούτελο, τα ζυγωματικά και το πηγούνι έχουν το ίδιο πλάτος.

Επειδή το πρόσωπο σου είναι ήδη πολύ μακρύ, δε σε κολακεύουν τα πολύ μακριά γένια. Αντιθέτως, μπορείς να τα αφήνεις πιο πυκνά στα πλαϊνά και κοντύτερα στο πηγούνι, για να δημιουργείται η ψευδαίσθηση ενός πιο “γεμάτου” προσώπου.

Τριγωνικό πρόσωπο

Το κούτελο σου είναι πλατύ και τα ζυγωματικά στενεύουν, ενώ το πηγούνι είναι μυτερό, δίνοντας στο πρόσωπο σου το σχήμα ενός ανάποδου τριγώνου.

Εδώ χρειάζεται να κρύψεις την “ένταση” του πηγουνιού σου, γι’ αυτό απόφυγε τα μακριά και “μυτερά” γένια. Επίσης, καλό είναι να τα πάρεις αρκετά στα ζυγωματικά και στο πηγούνι και να τους δώσεις ένα τετραγωνισμένο σχήμα. Έτσι, το σχήμα του προσώπου σου θα γίνει πιο ομοιόμορφο και λιγότερο σκληρό.

Πρόσωπο “καρδιά”

Το κούτελο εξέχει από τα ζυγωματικά και το πηγούνι, το οποίο είναι αρκετά στενό, αλλά οι γωνίες είναι στρογγυλεμένες.

Ξύρισε τα ζυγωματικά σου και δώσε ένταση στο πηγούνι σου μακραίνοντας τα γένια προς τα κάτω. Μπορείς να αφήσεις και μουστάκι, κάτι που θα δώσει πλάτος στα ζυγωματικά σου.

Στρογγυλό πρόσωπο

Τα ζυγωματικά εξέχουν στο στρογγυλό πρόσωπο, ενώ το πηγούνι είναι αρκετά στρογγυλεμένο.

Για να μην τονίζονται τα μάγουλα σου, ξύρισε κόντρα τα γένια σου σε εκείνη την περιοχή και άσε τα να μακρύνουν στο πηγούνι, ώστε να πάρει έντονο σχήμα και να εξέχει σε σχέση με τα ζυγωματικά.

Τετράγωνο πρόσωπο

Το μήκος του προσώπου είναι ίσο με το πλάτος του. Οι γωνίες του σαγονιού είναι έντονες και κάνουν το πρόσωπο να δείχνει σκληρό.

Οι έντονες γωνίες σε κάνουν να δείχνεις αρρενωπός, αλλά και σκληρός, γι’ αυτό με τα γένια σου πρέπει να δώσεις ένα πιο στρογγυλεμένο σχήμα στο πηγούνι σου. Προτίμησε λίγο πιο μακριά γένια, όπως της εικόνας.

Πρόσωπο “διαμάντι”

Το κούτελο έχει περίπου το ίδιο πλάτος με το πηγούνι και τα ζυγωματικά εξέχουν. Το πρόσωπο είναι αρκετά μακρύ και έχει έντονες γωνίες.

Το πρόσωπο είναι πιο πλατύ στο ύψος των ζυγωματικών, γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα γένια σου για να αντισταθμίσεις το πηγούνι με αυτά. Επειδή το πρόσωπό σου είναι αρκετά μακρύ, δε θα σε συμβουλεύαμε να αφήσεις μακριά γένια, αλλά να τα αφήσεις πυκνά στα μάγουλα και στα πλαϊνά του σαγονιού.

Σκοπός είναι να μην εξέχει το πηγούνι.

Share.

Comments are closed.