Τα γένια που ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακάλυψε τι γένια ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου με τον παρακάτω αναλυτικό οδηγό.

Αυτές τις μέρες, η γενειάδα είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσελκύσεις το αντίθετο φύλο και λέγοντας γενειάδα, δεν εννοούμε τα γένια 2- 3 ημερών, αλλά τα ελαφρώς πιο πυκνά γένια, που προσδίδουν σε κάθε άνδρα μια αγριάδα, την οποία φαίνεται ότι οι γυναίκες βρίσκουν ακαταμάχητη.

Φυσικά όπως δεν ταιριάζουν σε όλους τα ίδια χτενίσματα, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα γένια. Έτσι αφού αποφασίσατε να αφήσετε γενειάδα τουλάχιστον θα πρέπει να την προσαρμόσετε ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας ώστε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Χρησιμοποίησε τον παρακάτω οδηγό για να προσδιορίσεις το σχήμα του προσώπου σου και να πάρεις τις κατάλληλες αποφάσεις σχετικά με τα γένια σου.

Οβάλ πρόσωπο

Το οβάλ πρόσωπο είναι σχετικά μακρύ και το κούτελο είναι αρκετά φαρδύτερο από το πηγούνι. Δεν έχει έντονες, αλλά στρογγυλεμένες γωνίες.

Το οβάλ σχήμα προσώπου είναι “εύκολο”, καθώς δεν υπάρχει είδος γενειάδας που δε σου ταιριάζει. Ιδανικά, άσε τα γένια σου να μακρύνουν περιμετρικά του προσώπου, με έντονα κοψίματα κάτω από τα ζυγωματικά και τετραγωνισμένα στο ύψος του πηγουνιού.

Ορθογώνιο πρόσωπο

Το πρόσωπο είναι μακρύ και το κούτελο, τα ζυγωματικά και το πηγούνι έχουν το ίδιο πλάτος μεταξύ τους.

Επειδή το πρόσωπό σου είναι ήδη πολύ μακρύ, δε σε κολακεύουν τα πολύ μακρυά γένια. Αντιθέτως, μπορείς να τα αφήνεις πιο πυκνά στα πλαϊνά και κοντύτερα στο πιγούνι, για να δημιουργείται η ψευδαίσθηση πιο “γεμάτου” προσώπου. Έτσι το πρόσωπό σου θα δείχνει πιο πλατύ.

Τριγωνικό πρόσωπο

Το κούτελό σου είναι πλατύ και τα ζυγωματικά στενεύουν, ενώ το πηγούνι είναι μυτερό, δίνοντας στο πρόσωπό σου το σχήμα ενός ανάποδου τριγώνου.

Εδώ χρειάζεται να κρύψεις την ένταση του πιγουνιού σου, γι’ αυτό απόφυγε τα μακρυά και “μυτερά” γένια. Επίσης, καλό είναι να τα παίρνεις αρκετά στα ζυγωματικά και στο πηγούνι να τους δίνεις ένα τετραγωνισμένο σχήμα. Έτσι, το σχήμα του προσώπου σου θα γίνει πιο ομοιόμορφο και λιγότερο σκληρό.

Πρόσωπο “καρδιά”

Το κούτελο εξέχει από τα ζυγωματικά και το πηγούνι, το οποίο είναι αρκετά στενό, αλλά οι γωνίες είναι στρογγυλεμένες.

Ξύρισε τα ζυγωματικά σου και ξεκίνα τα γένια σου 2 με 3 εκατοστά πάνω από το τέλος του σαγονιού, όπως βλέπεις στην εικόνα. Δώσε ένταση στο πηγούνι σου μακραίνοντας τα γένια προς τα κάτω και ακόμα, αφήνοντας μουστάκι που θα δώσει πλάτος στα ζυγωματικά.

Στρογγυλό πρόσωπο

Τα ζυγωματικά εξέχουν στο στρογγυλό πρόσωπο, ενώ το πηγούνι είναι αρκετά στρογγυλεμένο επίσης.

Για να δείχνεις πιο αδύνατος, κράτα κόντρα ξυρισμένα τα γένια στα μάγουλά σου και άσε τα να μακρύνουν προς το πηγούνι, ώστε να πάρει έντονο σχήμα και να εξέχει σε σχέση με τα ζυγωματικά.

Τετράγωνο πρόσωπο

Το μήκος του προσώπου είναι ίσο με το πλάτος του. Οι γωνίες του σαγονιού είναι έντονες και κάνουν το πρόσωπο να δείχνει σκληρό.

Οι έντονες γωνίες σου σε κάνουν να δείχνεις αρρενωπός, αλλά και σκληρός, γι’ αυτό με τα γένια σου πρέπει να δώσεις ένα πιο στρογγυλεμένο σχήμα στο πηγούνι σου. Προτίμησε τα μακρυά γένια, όπως της εικόνας.

Πρόσωπο “διαμάντι”

Το κούτελο έχει περίπου το ίδιο πλάτος με το πηγούνι και τα ζυγωματικά εξέχουν. Το πρόσωπο είναι αρκετά μακρύ και έχει έντονες γωνίες.

Το πρόσωπο είναι πιο πλατύ στο ύψος των ζυγωματικών, γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα γένια σου για να αντισταθμίσεις το πηγούνι με αυτά. Επειδή το πρόσωπό σου είναι αρκετά μακρύ, δε θα σε συμβουλεύαμε να αφήσεις μακρυά γένια, αλλά να τα αφήσεις πυκνά στα μάγουλα και στα πλαϊνά του σαγονιού.

Σκοπός είναι να μην εξέχει το πηγούνι.

Share.

Comments are closed.