Τα κουρέματα του Μπραντ Πιτ είναι από καιρό συνώνυμα με την εξαιρετική εμφάνιση και το cool στυλ. Με μακριά ή κοντά μαλλιά, ξυρισμένο κεφάλι ή crew cut, ο Μπραντ Πιτ ήταν και είναι ένας από τους πιο σέξι άνδρες του Χόλιγουντ.

Μετά από τρεις δεκαετίες στο προσκήνιο και πολλές ταινίες στην πορεία, ο Πιτ έχει δοκιμάσει σχεδόν κάθε hairstyle και κούρεμα που υπάρχει στα βιβλία. Από το buzz cut στο Mr. & Mrs. Smith μέχρι το πρόσφατο 70’s hairstyle του στο Once Upon A Time In Hollywood, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα κουρέματα του Μπραντ Πιτ!

Μακριά Μαλλιά

Ο Πιτ είναι αναμφίβολα πιο γνωστός για τα μακριά μαλλιά του, με πολλούς άντρες να προσπαθούν να μιμηθούν αυτό το ανέμελο στυλ. Είχε αυτό το hairstyle κατά την δεκαετία του 2000, αφήνοντας τα μαλλιά του να μακρύνουν και στη συνέχεια, ως επί το πλείστον, τα είχε τραβηγμένα πίσω, σε συνδυασμό με μια γενειάδα.

Στην ταινία “Τροία” δεν υπήρξε γυναίκα που να μην ερωτεύτηκε τα μακριά μαλλιά του Πιτ.

Ενώ οι περισσότεροι τύποι δεν έχουν μαλακά και λεία μαλλιά, τα hairstyle του Πιτ με μακριά μαλλιά μπορούν να επιτευχθούν αν αφήσετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν μέχρι τους ώμους και στην συνέχεια χρησιμοποιόντας ένα ελαφρύ κερί ή πηλό, θα αποφύγετε το φριζάρισμα ένω τα μαλλιά σας θα εξακολουθούν να κινούνται φυσικά.

Κοντά Μαλλιά

Εξίσου μοντέρνα και αρρενωπά, ήταν τα κοντά κουρέματα του Πιτ κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’90, που κυμαίνονταν από ένα buzz cut, σε ένα crew cut και ένα slicked back undercut.

Για παράδειγμα, στον διάσημο ρόλο του ως Τάιλερ Ντέρντεν στο Fight Club, τα μαλλιά του Πιτ κόπηκαν κοντά και είχαν “καρφάκια” στην κορυφή, που συμπλήρωσαν την υπερβολικά cool αισθητική του χαρακτήρα του. Τα “καρφάκια” στα μαλλιά μπορούν να σας δώσουν ένα casual και κομψό look, και μπορούν να επιτευχθούν εύκολα χρησιμοποιώντας ένα ελαφρύ προϊόν styling για τέλειο φινίρισμα.

Το κλειδί για τα πιο κοντά κουρέματα είναι να επιλέξετε ένα fade ή undercut στις γύρω πλευρές. Οι κοντές πλευρές κάνουν τα μαλλιά σας να ξεχωρίζουν. Fade λέγονται τα κουρέματα στα οποία το μήκος της τρίχας αρχίζει σταδιακά να μειώνεται από την κορυφή της κεφαλής προς τα κάτω φτάνοντας στο ύψος του λαιμού. Συχνά ένα fade κούρεμα καταλήγει σε εντελώς ξυρισμένο σβέρκο (και τότε μιλάμε για skin fade, αφού φαίνεται το δέρμα) ενώ ανάλογα με το ύψος από το οποίο ξεκινά η σταδιακή μείωση του μήκους των μαλλιών μιλάμε για high, medium και low fade αντίστοιχα. Το undercut κούρεμα είναι μια παραλλαγή του skin fade, όπου τα πλαϊνά μαλλιά είναι εντελώς ξυρισμένα, ενώ αυτά της κορυφής είναι πλούσια, πυκνά και μακριά.

Buzz Cut

Το buzz cut κούρεμα ή αλλιώς “με την ψιλή” που έκανε ο Μπραντ Πιτ για την ταινία Mr. & Mrs. Smith, ήταν η επιτομή της άγριας και όμορφης εμφάνισης. Είναι ένα κούρεμα το οποίο αναδεικνύει όλα τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου, οπότε αν έχετε πρόσωπο με τετράγωνο σχήμα ή ισχυρά, έντονα χαρακτηριστικά, το buzz cut είναι για σας.

Αυτό το κούρεμα είναι τόσο απλό και απαιτεί πολύ λίγη συντήρηση, δηλαδή το λούσιμο. Απλά ζητήστε από τον κουρέα σας να ξυρίσει το κεφάλι σας. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε την σκάλα κοπής #1.

Crew Cut

Όταν ο Πιτ ήθελε και πάλι κοντά μαλλιά, επέλεξε ένα κλασικό crew cut, γνωστό για την απλή και καθαρή αισθητική του, με τα μαλλιά της κορυφής να είναι ελάχιστα πιο μακριά από εκείνα στα πλαϊνά του κεφαλιού του.

Μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε το crew cut του Πιτ, ζητώντας από τον κουρέα σας να κόψει όλα τα μαλλιά σας κοντά με ψαλίδι, φροντίζοντας ώστε οι γραμμές γύρω από το μέτωπό σας να είναι ομοιόμορφα σχηματισμένες και σε γωνίες. Το crew cut είναι ένα σύγχρονο στρατιωτικό κούρεμα, που συνήθιζαν να υιοθετούν πίσω στον μακρινό 18ο αιώνα.

Για ένα πιο κομψό χτένισμα, σκεφτείτε να κρατήσετε τα μαλλιά στην κορυφή λίγο πιο μακριά και στη συνέχεια κουρέψτε τα πλαινά λίγο πιο κοντά. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να έχετε ένα textured crop ή Ivy League κούρεμα, τα οποία έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια.

Fury Haircut

Το Fury haircut του Πιτ, είναι άλλο ένα κούρεμα που πολλοί άνδρες υιοθέτησαν. Στην ταινία Fury, ο Πιτ είχε ένα κλασικό slick back undercut κούρεμα. Το αν σου ταιριάζει δεν έχει να κάνει μόνο με το στιλ αλλά και με τον τύπο των μαλλιών σου. Για παράδειγμα, αν τα μαλλιά σου είναι πολλά και η τρίχα σου χοντρή, τότε δεν είναι πολύ εύκολο να το πετύχεις.

Μπορείς να αποκτήσεις αυτό το κούρεμα, με τα πλαϊνά να είναι εντελώς ξυρισμένα και ένα λοφίο να στέκει υπερήφανο στην κορυφή του κεφαλιού σου. Παρά το γεγονός ότι κάποτε χαρακτηριζόταν ως σκληρό, άγριο και περιθωριακό, σήμερα συγκαταλέγεται στα πιο στιλάτα, αρρενωπά και σέξι κουρέματα που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Pompadour

Λόγω της ευελιξίας των μαλλιών του, ο ηθοποιός μερικές φορές προτιμούσε ένα pompadour. Αλλά αντί για την κλασσική έκδοση με ένα μεγάλο όγκο και ύψος στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού (τύπου Έλβις, Μάρλον Μπράντο , Τζέημς Ντιν), προτιμούσε μια πιο εξασθενημένη έκδοση του.

70’s hairstyle 

Ο Μπραντ Πιτ πρόσθεσε ακόμα μια εγκοπή στη ζώνη του grooming του, στο Once Upon a Time in Hollywood του Quentin Tarantino. Θα λέγαμε ότι αυτό το μακρύ, σε στρώσεις, στυλ των μαλλιών του είναι πολύ 70’s για να ταιριάξει σε όλους, ωστόσο αυτός είναι ο Μπραντ και ότι και να κάνει στα μαλλιά του εμάς πάλι θα μας αρέσει.