Ο λόγος για τον οποίο το υγρό ξύρισμα υπερτερεί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σας δίνουμε τον λόγο για τον οποίο το υγρό ξύρισμα υπερτερεί του στεγνού κάθε φορά, σύμφωνα με έναν ειδικό καλλωπισμού.

Ο Edward Bodenham του Floris, μας μαθαίνει τα οφέλη της χρήσης του ξυραφιού και του υγρού ξυρίσματος.

Η μεγαλύτερη απόφαση που ένας κύριος πρέπει να πάρει κάθε πρωί – εκτός από το αν θα το αναβάλει για άλλη μια φορά – είναι αν θα επιλέξει υγρό ή στεγνό ξύρισμα. Το στεγνό ξύρισμα μπορεί να είναι βολικό, ένα γρήγορο πέρασμα άλλωστε πάνω από το πρόσωπο σας με μια ηλεκτρική ξυριστική μηχανή είναι ιδανικό αν βιάζεστε.

Αλλά, με την χρήση των ηλεκτρικών λεπίδων υπάρχει περίπτωση να ερεθιστεί το δέρμα σας και να βγάλετε εξανθήματα ή να σας ξεφύγει κάποιο σημείο. Με τον παραδοσιακό τρόπο, μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος και μεγαλύτερη προσοχή – αλλά το καλύτερο πάντα παιδεύει περισσότερο.

Έτσι, για να εκπαιδεύσουμε περισσότερο όσους είναι ήδη λάτρεις του υγρού ξυρίσματος και για να επηρεάσουμε εκείνους που δεν είναι, απευθυνθήκαμε στον Edward Bodenham, τον διευθυντή της αρωματοποιίας Floris για τις κορυφαίες συμβουλές του. Για τον Bodenham, όπως και για κάθε απαιτητικό άντρα, το πρωινό ξύρισμα είναι μια τελετουργία – και είναι εξίσου σημαντικό και απαραίτητο όπως ένα πλούσιο πρωινό και ένα φλιτζάνι καφέ.

Πλύντε και κάντε απολέπιση στο πρόσωπό σας με ζεστό νερό

Το ζεστό νερό και η καλή απολέπιση δεν θα καθαρίσουν μόνο το δέρμα σας από ό,τι αντιμετώπισε την προηγούμενη μέρα, αλλά θα μαλακώσουν επίσης τις τρίχες για ένα ευκολότερο και πιο απαλό ξύρισμα, λέει ο Bodenham. Κάντε το κατευθείαν μετά από ένα ντους – έτσι θα προετοιμάσετε το δέρμα σας τέλεια για το ξυράφι.

Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο σαπουνιού ξυρίσματος ή λάδι ξυρίσματος για να προετοιμάσετε το δέρμα σας

Μόλις το δέρμα σας καθαρίσει και οι τρίχες γίνουν μαλακές, σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε την επιλογή σας ενός σαπουνιού ξυρίσματος ή ενός λαδιού ξυρίσματος. Ο Bodenham προτιμούσε την παραδοσιακή βούρτσα και το σαπουνόπερο στα νιάτα του, αλλά πρόσφατα άρχισε να χρησιμοποιεί ένα λάδι για ξύρισμα που βοηθάει το ξυράφι να γλιστράει πάνω στο δέρμα του και να κόβει την τρίχα όσο το δυνατόν πιο κοντά στη ρίζα της. Και προτείνει να κάνετε και έσεις το ίδιο.

Χρησιμοποιήστε ένα καλό, δύο λεπίδων και με σωστό βάρος ξυράφι

Ο σωστός τύπος ξυραφιού είναι το κλειδί για το τέλειο ξύρισμα, λέει ο Bodenham. Ένα σωστού βάρους ξυράφι σας επιτρέπει να εφαρμόζετε μια ελαφριά πίεση, ώστε το δέρμα σας να μην πιέζεται και να μην σας αφήσει σημάδια απο το ξύρισμα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το ξυράφι σας είναι κοφτερό, είναι ζωτικής σημασίας για να κάνετε ένα βαθύ ξύρισμα, καθώς μια μη κοφτερή λεπίδα θα τραβήξει τις τρίχες σας και θα σας προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό.

Αφήστε το ξυράφι να γλιστρήσει πάνω από το δέρμα σας χωρίς να ασκήσετε υπερβολική πίεση

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την χρήση ενός ξυραφιού με το σωστό βάρος και με μια κοφτερή λεπίδα, προσθέτει ο διευθυντής της αρωματοποιίας. Θα χρειαστεί να εφαρμόσετε μόνο ελαφριά πίεση για να επιτρέψετε στη λεπίδα να γλιστρά πάνω από το δέρμα σας.

Ξεπλύνετε το πινέλο και το ξυράφι με νερό – στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα.

Το καθάρισμα του ξυραφιού και της βούρτσας μετά το ξύρισμα είναι πολύ σημαντικό, λέει ο Bodenham, και σας επιτρέπει να κρατάτε τα πάντα σε άριστη κατάσταση. Ξεκινήστε ξεπλένοντας την βούρτσα με καθαρό νερό, βγάζοντας τις περίσσιες τρίχες και στη συνέχεια αφήνοντας την να κρέμεται στο stand της με τις τρίχες στραμμένες προς τα κάτω για να στεγνώσουν φυσικά στον αέρα. Με αυτό τον τρόπο, θα είναι έτοιμη για το επόμενο πρωί και θα διατηρηθεί πολύ περισσότερο.

Ξεπλύντε το πρόσωπό σας με κρύο νερό και ενυδατώστε το

Μετά από το ζεστό νερό και το άνοιγμα των πόρων, ήρθε η ώρα να τους κλείσετε και να κρατήσετε το δέρμα σας φρέσκο ​​με μια κρέμα ενυδάτωσης. Αρχικά, ο Bodenham συνιστά να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με λίγο κρύο νερό – αυτό θα σας ξυπνήσει αν δεν το είχετε κάνει ήδη – και στη συνέχεια εφαρμόστε μια καλή ποσότητα ενυδατικής κρέμας, διαφορετικά το δέρμα σας θα στεγνώσει πολύ γρήγορα.

Βεβαιωθείτε ότι δεν σας έχει ξεφύγει κανένα σημείο, φυλάξτε την ενυδατική κρέμα σας στο ντουλάπι του μπάνιου και είστε έτοιμος.

Share.

Comments are closed.