Δες πως και γιατί πρέπει να αρχίσεις να βάφεις τα νύχια σου!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τον τελευταίο χρόνο βλέπουμε όλο και περισσότερους άντρες να βάφουν τα νύχια τους, κάτι το οποίο δεν μας προκαλεί και τόσο μεγάλη εντύπωση, καθώς πριν δεκαετίες ο Ντέιβιντ Μπόουι, ο Κερτ Κομπειν, ο Τζόνι Ντεπ, ο Λου Ριντ, ο Ντένις Ρόντμαν, ο Όζι Όσμπορν και πολλοι άλλοι διάσημοι άντρες είχαν εμφανιστεί με βερνίκι νυχιών.

Πλέον το να βάφει ένας άντρας τα νύχια του έχει πάψει να θεωρείται εκκεντρική στυλιστική επιλογή, αυτό ωστόσο που είναι καινούργιο είναι ότι ένας τεράστιος αριθμός ανδρών παγκοσμίως έχει “αγκαλιάσει” την νέα αυτή τάση και μάλιστα δεν αρκούνται στο να βάφουν απλά τα νύχια τους με κάποιο χρώμα, αλλά ζητούν και περίτεχνα σχέδια.

© Edward Berthelot / Getty Images / Ideal Image

Αν μας ρωτάτε, είμαστε υπέρ αυτής της τάσης, καθώς τα βαμμένα άκρα δεν χρειάζεται να είναι μόνο γυναικείο προνόμιο.

Προφανώς το να το δοκιμάσει κανείς δεν τον κάνει λιγότερο άντρα,  ωστόσο θα πρέπει να το υποστηρίζει. Αν λοιπόν θέλετε να δοκιμάσετε την τάση αυτή και προτιμάτε να μην επισκεφτείτε κάποιον επαγγελματία, μπορείτε να το κάνειτε μόνοι στο σπίτι, αγοράζοντας ένα βερνίκι στο χρώμα της επιλογής σας ακόμα και από κάποιο τοπικό φαρμακείο.

Πριν ωστόσο αρχίσετε να βάφετε τα νύχια σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια πολύ απλά και εύκολα βήματα:

  • Κόψτε τα νύχια σας κοντά με στρογγυλοποιημένες κινήσεις με ένα νυχοκόπτη, έτσι ώστε να μην αφήσετε γωνίες κατά μήκος της γραμμής που κόψατε.
  • Τυχόν ατέλειες μπορείτε να τις καλύψετε χρησιμοποιώντας μια λίμα.
  • Εάν η δουλειά σας είναι τέτοια που τα νύχια σας λερώνονται, τότε θα πρέπει να καθαρίζετε το κάτω μέρος τους πριν τα κόψετε.
  • Μπορείτε ακόμη να αγοράσετε από οποιοδήποτε κατάστημα καλλυντικών ένα buffer και να περάσετε ελαφρώς την επιφάνεια τους, ώστε να φύγει η πρώτη τους στοιβάδα που θα έχει κρατήσει τη βρωμιά. Έτσι θα φαίνονται πιο καθαρά και περιποιημένα από ποτέ.
  • Τέλος για τους πιο προχωρημένους, εάν σας ενοχλούν τα πετσάκια, μπορείτε να μουλιάσετε τα δάχτυλα σας σε λίγο νεράκι και αφού τα σπρώξετε με απαλές κινήσεις προς τα πίσω, να τα κόψετε με ένα ειδικό πενσάκι.
  • Αφού τελειώσετε περάστε τα νύχια σας με μια βάση, η οποία θα σφραγίσει το χρώμα.

Τώρα το μόνο που απομένει είναι η βαφή. Ανακινήστε το μπουκαλάκι του χρώματος που επιλέξατε και ξεκινάμε! Σκουπίστε το πινελάκι στην άκρη του μπουκαλιού για να φύγει η πολύ ποσότητα και τοποθετήστε το πινέλο με το χρώμα στο κέντρο του νυχιού σας. Τώρα, σπρώξτε το πινέλο απαλά προς τα κάτω, μέχρι το μανό να φτάσει στη βάση του νυχιού και πριν ακουμπήσει το δέρμα σας. Ύστερα απλώστε το σε όλο το νύχι ομοιόμορφα. Επαναλάβετε τη διαδικασία σε όλα τα νύχια σας και περιμένετε λίγα λεπτά να στεγνώσουν.

Τώρα πρέπει να περάσετε άλλη μια στρώση μανό τα νύχια σας, για να φαίνεται πιο έντονο το χρώμα και για να καλύψετε τα κενά. Στη συνέχεια, αφού στεγνώσουν καλά, με μια μπατονέτα, την οποία έχετε βρέξει με λίγο ασετόν, καθαρίστε το χρώμα που τυχόν σας έχει ξεφύγει επάνω στο δέρμα.


Διαβάστε επίσης: 8 διάσημοι άντρες που θα σε πείσουν να αφήσεις τα μαλλιά σου μακριά

Share.

Comments are closed.