Υπάρχουν πολλά άρθρα εκεί έξω που σας λένε τι πρέπει να κάνετε όταν έρχεται αυτή η τρομακτική στιγμή που ένα συμμετρικό δαχτυλίδι από δέρμα αρχίζει να κάνει την εμφάνιση του στο κεφάλι σας, και δεν μπορείτε πλέον να καταλάβετε που σταματά το μέτωπο σας και από που ξεκινά το κρανίο σας!
Επειδή λοιπόν αυτά τα άρθρα θα αρχίσουν να σας λένε ότι υπάρχουν θαυματουργά προϊόντα εκεί έξω που μπορούν : α) να επιβραδύνουν τη διαδικασία, β) να κρύψουν τα στοιχεία και γ) να διορθώσουν το πρόβλημα, τάζοντας σας ωραία μαλλιά, δίνοντας σας ψεύτικες ελπίδες και μια λανθασμένη αίσθηση ότι μπορείτε να αντιστρέψετε τη διαδικασία, είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι: δεν μπορείτε. Και όχι μόνο αυτό – δεν πρέπει.
Όταν τα μαλλιά σας αρχίζουν να αραιώνουν στην κορυφή και η λέξη περουκίνι είναι αυτή που σας έρχεται στο μυαλό, σας λέμε να ξεχάσετε αμέσως αυτή την ιδέα και να μην την επανεξετάσετε. Ναι, ο Σον Κόνερι φορούσε ένα για πολλά χρόνια, αλλά ο James Bond μπορούσε να κάνει ό,τι του αρέσει. Τώρα πια δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς υπάρχουν πολλοί διάσημοι φαλακροί άντρες εκεί έξω, για να πάρετε έμπνευση και να μην χάσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Για παράδειγμα, ο Γιουλ Μπρίνερ ήταν αυτός που υιοθέτησε την φαλάκρα στον ρόλο του ως Βασιλιάς του Σιάμ στο “Ο Βασιλιάς Κι Εγώ” (1956), όπου ξύρισε το κεφάλι του για τις ανάγκες του ρόλου, δημιουργώντας ένα look που θα γινόταν το σήμα κατατεθέν του. Κανείς από τότε δεν την έχει αναδείξει καλύτερα όσο αυτός.
Αν δεν είστε ακόμα πεπεισμένοι, αρκεί μόνο να κοιτάξετε μια λίστα από ταλαντούχους, ελκυστικούς, έξυπνους και χαρισματικούς ηθοποιούς, που δεν έχουν τρίχα στο κεφάλι τους, όπως οι Μπρους Γουίλις, Φόρεστ Γουίτακερ, Μαρκ Στρονγκ, Στάνλεϊ Τούτσι, Μπίλι Ζέιν, Τζον Μάλκοβιτς, Πάτρικ Στιούαρτ και Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.
Φαίνεται επίσης ότι υπάρχει μια τάση να αντισταθμίζουμε την φαλάκρα, με την γυμναστική και τις τρίχες του προσώπου. Αν και δεν θα τολμούσαμε να τα καταδικάσουμε, κάθε σωστός gentleman γνωρίζει ότι ένα άψογο κοστούμι μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα στη γενική εμφάνιση ενός ατόμου, σε σχέση με τους τέλοιους κοιλιακούς ή ένα μουστάκι .
Κάποιοι μπορεί επίσης να μπουν στον πειρασμό να ακολουθήσουν την απελπισμένη συμβουλή του “λιγότερο σαμπουάν” (μην την ακολουθήσετε) και του “φοράω καπέλο” (που την υποστηρίζουμε), καθώς ένα προσεκτικά επιλεγμένο καπέλο είναι ένα από τα ευκολότερα αξεσουάρ που μπορείτε να προσθέσετε στην ντουλάπα σας και να σας δώσουν ξεχωριστό στυλ.
Εκτός από τις λανθασμένες συμβουλές, μπορεί να πέσετε και θύματα του ψηφιακού μάρκετινγκ, καθώςτη στιγμή που θα πληκτρολογήσετε την λέξη “τριχόπτωση” στην μηχανή αναζήτησης, θα σας εμφανιστούν διάφορες ιστοσελίδες που προσφέρουν μια ποικιλία από σπρέι κατά της τριχόπτωσης. Θα σας λέγαμε να τα αποφύγετε πάση θυσία, γιατί το μόνο που κάνουν είναι να σας δίνουν ψεύτικες ελπίδες.
Σκεφτείτε απλά ότι άνδρες όπως ο Τζιάνι Ανιέλι και ο Αριστοτέλης Ωνάσης, δεν άφησαν ποτέ την αραίωση των μαλλιών τους να παρεμποδίσουν τις επιτυχημένες επιχειρήσεις τους ή τις σχέσεις με τις πιο λαμπερές και όμορφες γυναίκες της εποχής τους. Με λίγα λόγια, τα μαλλιά σας μπορεί να είναι σε πτώση, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι το σεξαπίλ σας δεν είναι.
Επομένως, νομίζουμε ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι υπάρχει πραγματικά μόνο μια λύση. Ξεχάστε τα συνθετικά περουκίνια, καταργήστε τις λοσιόν και τα φίλτρα. Η μόνη επιλογή όταν πρόκειται για την τριχόπτωση είναι προφανώς, όλα ή τίποτα!
Διαβάστε επίσης: 5 grooming λάθη που κάνεις σύμφωνα με τις γυναίκες