Αναζητώντας το τέλειο μουστάκι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Να ζήσει το μουστάκι! Τέσσερα στυλ που θα σε βοηθήσουν να αναδείξεις τα “δυνατά” σου σημεία.

Μπορεί κάποιοι να το έχετε συνδέσει – σωστά ή λανθασμένα – με τους πορνοστάρ των 70’s, ωστόσο το μουστάκι έχει μια μακρά και ένδοξη ιστορία. Σίγουρα δεν είναι σαν τα μούσια ή τα γένια, καθώς το μουστάκι είναι το σύμβολο του ανδρισμού, της λεβεντιάς και αυτού που συνήθως αποκαλούμε μαγκιά. Είναι τόσο δημοφιλές, που έχει ακόμα και το δικό του κίνημα (Movember), το οποίο προσκαλεί τους άνδρες ν’ αφήσουν μουστάκι τον Νοέμβριο κάθε έτους για καλό σκοπό.

Ωστόσο το μουστάκι δεν είναι απλή υπόθεση. Θέλει συχνή περιποίηση, τέχνη και μεράκι. Αποτελεί τάση τα τελευταία χρόνια και μάλιστα έχουμε δει κατά καιρούς πολλούς γνωστούς κυρίους του Χόλιγουντ να έχουν αφήσει μουστάκι έχοντας ένα πολύ κομψό αποτέλεσμα.

Μπορεί να είναι παχύ, λεπτό, να καλύπτει μόνο το κέντρο του άνω χείλους ή να έχει μακριές τρίχες, ωστόσο δεν χρειάζεται να είσαι σταρ του Χόλιγουντ για να το τολμήσεις. Εμείς, θα σε βοηθήσουμε να καταλάβεις πιο απο τα παρακάτω σου ταιριάζει καλύτερα (και θα σε βοηθήσουμε να το φροντίσεις).

Το κλασικό

Φυσικά μιλάμε για το εμβληματικό μουστάκι του Tom Selleck, το οποίο είχε γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της περσόνας του. Το μουστάκι αυτό είναι ιδιαίτερα πυκνό και ταιριάζει καλύτερα σε όσους έχουν θεληματικό πηγούνι και μεγαλύτερη περιοχή στο άνω χείλος. Χρειάζεται περίπου ένας μήνας για να φτάσει στο επιθυμητό μήκος. Χρησιμοποίησε μια χτένα και ένα ψαλίδι για να κόψεις τις περιττές τρίχες και να δημιουργήσεις μια λεπτή γραμμή γύρω από το άνω χείλος. Τέλος, χρησιμοποίησε μια μικρή ποσότητα λαδιού για γένια και χτένισε το προς τα κάτω ώστε να μαλακώσουν οι τρίχες.

Το μοντέρνο

Αυτό το μοντέρνο στυλ ταιριάζει καλύτερα σε τετράγωνα και οβάλ πρόσωπα. Εκτείνεται κατά μήκος του άνω χείλους και έχει το πλεονέκτημα ότι δεν μοιάζει με πλήρες μουστάκι εξαιτίας του ότι συνήθως συνοδεύεται απο τριμαρισμένα γένια. Θα πετύχεις  αυτό το look μεγαλώνοντας το μουστάκι σου για ένα μήνα. Δεν χρειάζεται να φαίνεται τέλειο. Χρησιμοποίησε μόνο ένα ψαλίδι για να αφαιρέσεις τις αδέσποτες τρίχες. Απλό, καθαρό και διακριτικό.

Το μεγάλο

Εάν είσαι αρκετά γενναίος για να αποκτήσεις αυτό το μουστάκι, τότε θα πρέπει να μεγαλώσουν οι τρίχες πάνω από τα χείλη σου για δύο μήνες. Μην ανησυχείς αν θα είσαι ακριβής, καθώς αυτό το στυλ πρέπει να δείχνει λίγο πρόχειρο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια χτένα και ένα ψαλίδι για να το διατηρήσεις σε φόρμα. Απλά βεβαιώσου ότι μεγαλώνεις τις άκρες. Το τακτικό πλύσιμο είναι απολύτως απαραίτητο γι ‘αυτό το στυλ.

Το σχεδόν ανύπαρκτο

Το συγκεκριμένο λεπτό, αραιό και καλοσχηματισμένο μουστάκι, ταιριάζει καλύτερα σε οβάλ πρόσωπα. Χρειάζεται να έχεις μαλακότερη τρίχα για να το πετύχεις. Ξεκίνησε με ένα μίνι trimmer για να πάρεις τη γραμμή στο άνω χείλος και συνέχισε χρησιμοποιώντας ένα κλασικό ξυράφι για να βελτιώσεις την κορυφή. Τέλος, με ένα ψαλίδι αφαίρεσε τις τυχόν ανεξέλεγκτες τρίχες.

Share.

Comments are closed.