Μερικά αρώματα, όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, έχουν την ικανότητα να μας ταξιδεύουν σε διάφορες τοποθεσίες, όπως στα θερμότερα κλίματα των ακτών της Μεσογείου, στα παζάρια της Μέσης Ανατολής ή σε κήπους με αγριολούλουδα στην ύπαιθρο.

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι μερικές εβδομάδες μακριά, ωστόσο, τώρα είναι η ώρα να αγοράσεις ένα ανάλαφρο άρωμα που εκπέμπει φρεσκάδα, καθαριότητα, και με ένα ψέκασμα του μπορεί να απομακρύνει την “μουντίλα”, να σου φτιάξει την διάθεση και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα διακοπών.

Παρακάτω δημιουργήσαμε μια λίστα με αρώματα που μυρίζουν παραλία, θαλασσινό αεράκι και ήλιο, προκειμένου να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει.

Byredo Sundazed Eau De Parfum

Το Sundazed της σουηδικής εταιρείας Bydero, δημιουργήθηκε με σκοπό να ενσωματώσει την μεθυστικότητα και την πληθωρικότητα του ήλιου και την χαρούμενη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα μετά από μια μακρόχρονη περίοδο Σκανδιναβικού χειμώνα. Οι νότες εσπεριδοειδών από καλιφορνέζικο λεμόνι και μανταρίνι, η καρδιά των λευκών λουλουδιών και η γλυκιά βάση μόσχου συνδυάζονται για να ανακαλέσουν θερμές αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας και μια ονειρική καλοκαιρινή αίσθηση.


Memo Paris Tamarindo

Ένα λουλουδάτο και φρουτώδες άρωμα, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί και τροπικό, αφού συγκεντρώνει τα γλυκά και πικάντικα αρώματα του ανανά, του γιασεμιού και της βανίλιας, ενώ διαθέτει νότες από πατσουλί και κάρδαμο.


Louis Vuitton California Dream

Ένα άρωμα που μας μεταφέρει κατευθείαν στην Καλιφόρνια, συλλαμβάνοντας απόλυτα τη μαγεία ενός καλοκαιρινού ηλιοβασιλέματος. Η φρεσκάδα του μανταρινιού συνδυάζεται με νότες από ιβίσκο και βενζόη σε ένα άκρως δροσερό φρουτώδες και φλοράλ άρωμα με την υπογραφή του αρωματοποιού του οίκου, Jacques Cavallier Belletrud.


Dolce & Gabbana Light Blue Pour Homme Eau Intense

Ένα δροσερό κοκτέιλ εσπεριδοειδών από αναζωογονητικό μανταρίνι και παγωμένο γκρέιπφρουτ προσδίδουν στις κορυφαίες νότες δροσιά και κομψότητα. Το αρωματικό κυπαρίσσι συναντά στην καρδιά του αρώματος μια θαλασσινή υδάτινη συμφωνία, αντίστοιχη με αυτό του γαλάζιου νερού της Μεσογείου.


Creed Erolfa Eau de Parfum

Το Erolfa κλείνει μέσα του αναμνήσεις της οικογένειας Creed από τις διακοπές της στη Μεσόγειο με ένα όμορφο γιοτ. Είναι ένα μείγμα από εσπεριδοειδή και μπαχαρικά της Μεσογείου, θυμίζοντας αρκετά το θαλασσινό αεράκι.Το όνομα του είναι ένα ακρωνύμιο των ονομάτων της οικογένειας: Erwin, Olivia, και Fabienne, και το αποτέλεσμα είναι ένα αναζωογονητικό άρωμα που προορίζεται να δημιουργήσει νέες καλοκαιρινές αναμνήσεις.


Tom Ford Private Blend Costa Azzurra

Το Private Blend Costa Azzurra Eau De Parfum του Tom Ford αιχμαλωτίζει τον επιβλητικό συνδυασμό των δασών στον πιο επιθυμητό προορισμό, τη Σαρδηνια. Μοναδικά αρώματα από τις αλμυρές παραλίες, τα ξερά βότανα, τα αειθαλή δέντρα και τα ξύλα από τα χαμηλά, πυκνά και δασώδη τοπία της Μεσογείου.


Jo Malone London Wood Sage & Sea Salt Cologne

Το άρωμα Wood Sage & Sea Salt Cologne δίνει την αίσθηση του φρέσκου αέρα και μυρωδιάς από θαλασσινό αλάτι σε συνδυασμό με την ξυλώδη γήινη αίσθηση του φασκόμηλου.


Le Labo Neroli 36 eau de parfum

Το υδάτινο αυτό άρωμα διανθίζεται από τα αρώματα του γιασεμιού, του πορτοκαλιού και της βανίλιας. Είναι τόσο δροσερό, όσο γλυκό και μεθυστικό.


Διαβάστε επίσης: 9 προϊόντα που θα σε ανανεώσουν και θα σου φτιάξουν την διάθεση