Το πρώτο πράγμα που κάνουμε όλοι μας μόλις αρχίσουν να ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες είναι να ανεβάσουμε τα πιο χοντρά μας ρούχα στο πατάρι και να κατεβάσουμε τα καλοκαιρινά. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα αρώματα, καθώς το καλοκαίρι είναι αναγκαίο να επιλέγουμε δροσερά και ανάλαφρα αρώματα, καθώς ο ιδρώτας και η ζέστη κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική και τις μυρωδιές ακόμα πιο έντονες.

Οπότε καταλαβαίνετε ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να επιλέγουμε αναζωογονητικά αρώματα, τα οποία φυσικά θα έχουν μεγάλη διάρκεια. Οι περισσότεροι επιλέγουν αρώματα που έχουν ως βασικές νότες τα εσπεριδοειδή, καθώς δίνουν μια αίσθηση φρεσκάδας, ωστόσο διαχέονται πολύ πιο γρήγορα και δεν έχουν μεγάλη διάρκεια.

Η λύση είναι είναι να επιλέγετε αρώματα που να έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση ελαίων από εσπεριδοειδή, καθώς έχουν την ικανότητα να παραμένουν πολλές ώρες στο δέρμα και να σας κάνουν να αισθάνεστε σαν να βγήκατε από το ντους – ακόμη και όταν νιώθετε ότι θα λιώσετε από την ζέστη.

Louis Vuitton California Dream

Ένα άρωμα που μας μεταφέρει κατευθείαν στην Καλιφόρνια, συλλαμβάνοντας απόλυτα τη μαγεία ενός καλοκαιρινού ηλιοβασιλέματος. Η φρεσκάδα του μανταρινιού συνδυάζεται με νότες από ιβίσκο και βενζόη σε ένα άκρως δροσερό φρουτώδες και φλοράλ άρωμα με την υπογραφή του αρωματοποιού του οίκου, Jacques Cavallier Belletrud.

Loewe x Paula’s Ibiza Eau De Toilette

Ένα άρωμα που έχει την δύναμη να σας μεταφέρει κατευθείαν κάτω από τον ισπανικό καλοκαιρινό ήλιο, καθώς διαθέτει νότες από γάλβανο, λάδι μανταρινιού Μαδαγασκάρης, πατσουλί από το νησί της Ινδονησίας Sulawesi και λάδι καρύδας.

Tom Ford Soleil Blanc

Ένα άρωμα που είναι εμπνευσμένο από τα πολυτελή ιδιωτικά νησιά. Οι πρώτες νότες μπαχαρικών από έλαιο καρδάμου και ροζ πιπεριού μας συνδέουν με τις ζούγκλες των νησιών. Το μυστηριώδες και πικάντικο κάρδαμο και το νωπό, λουλουδάτο και πικάντικο ροζ πιπέρι, συνδυάζονται για μια αναπάντεχη και ηδονική αρχή του αρώματος. Το έλαιο από περγαμόντο δίνει ζωντάνια και το εκχύλισμα από φιστίκι δίνει μια ενδιαφέρουσα διάσταση.

Aesop Rozu Eau De Parfum

Ένα άρωμα εμπνευσμένο από τον διάσημο Γάλλο σχεδιαστή Charlotte Perriand, το οποίο περιέχει νότες από βετιβερ, μπαχαρικών και ξύλου γκουαϊάκ, οι οποίες αναμειγνύονται με γκρεϊπφρουτ, yuzu και φύλλα βασιλικού.

Roja Parfums A Midsummer Dream

Ένα αναζωογονητικό και σαγηνευτικό άρωμα που έχει ως βάση το musk, το περγαμόντο και το γκρέιπφρουτ. Μόλις ψεκαστεί πάνω στο δέρμα, αναδύει μυρωδιές από τριαντάφυλλο, άνθη πορτοκαλιού, βρύων και ροζ πιπεριού.


Διαβάστε επίσης: 5 καλοκαιρινά αρώματα να… τα πιεις στο ποτήρι!