Ο κορυφαίος ηθοποιός Τζακ Νίκολσον, ο οποίος διανύει το 87ο έτος της ηλικίας του, αν και δεν έχει εμφανιστεί σε κάποια κινηματογραφική ταινία εδώ χρόνια, το άστρο του δεν λέει να σβήσει. Βέβαια, με 3 Όσκαρ – από τις 12 φορές που προτάθηκε – και 7 Χρυσές Σφαίρες στο ενεργητικό του, είναι ένας ηθοποιός που δεν έχει πλέον τίποτα να αποδείξει.

Τελευταία φορά που τον είδαμε στην μεγάλη οθόνη ήταν τον 2010 στην ρομαντική κωμωδία του σκηνοθέτη Τζέιμς Λ. Μπρουκς “How Do You Know”, και τολμούμε να πούμε ότι μας λείπει ιδιαίτερα το “αμαρτωλό” του χαμόγελο και το βλέμμα του “τρελού” που έχει. Μπορεί το “κακό παιδί” του Χόλιγουντ, τίτλος που του έχει αποδοθεί πολλές φορές, να έχει σταματήσει τις εμφανίσεις του στις απονομές βραβείων, ωστόσο είναι τακτικός επισκέπτης στο Staples Center, όπου πηγαίνει για να συμπαρασταθεί στην αγαπημένη του ομάδα, τους L.A. Lakers.

Γεννημένος το 1937 στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, ο Νίκολσον μεγάλωσε από τους παππούδες του, καθώς ο πατέρας του εγκατέλειψε την οικογένεια του. Μάλιστα πίστευε ότι οι παππούδες του ήταν οι πραγματικοί γονείς του και δεν γνώριζε ότι η “αδελφή” του ήταν στην πραγματικότητα η μητέρα του.

Ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας έναν μικρό ρόλο στην ταινία του Ρότζερ Κόρμαν “The Cry Baby Killer” (1958), ωστόσο έγινε γνωστός από την συμμετοχή του στην ταινία “Ξένοιαστος Καβαλάρης” (1969), στην οποία ερμήνευσε τον ρόλο ενός μέθυσου δικηγόρου, που του χάρισε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Από τότε τον έχουμε δει σε πάρα πολλές ταινίες, οι οποίες λατρεύτηκαν από κοινό και κριτικούς, και φυσικά τον καθιέρωσαν ως έναν από τους κορυφαίους ηθοποιούς του Χόλιγουντ όλων των εποχών.

Παρακάτω σας προτείνουμε τις ταινίες του αντισυμβατικού αυτού τύπου που πρέπει να παρακολουθήσετε μια φορά στη ζωή σας.

Στη Φωλιά του Κούκου (One Flew over the Cuckoo’s Nest, 1975)


Πέντε Εύκολα Κομμάτια (Five Easy Pieces, 1970)


Η Λάμψη (The Shining, 1980)


Ξένοιαστος Καβαλάρης (Easy Rider, 1969)


Τσάιναταουν (Chinatown, 1974)


Σχετικά με τον Σμιντ (About Schmidt, 2002)


Το Τελευταίο Απόσπασμα (The Last Detail, 1973)


Χόφφα (Hoffa, 1992)


Ο βασιλιάς των Μάρβιν Γκάρντενς (The King of Marvin Gardens, 1972)


Επάγγελμα: ρεπόρτερ (The Passenger, 1975)


Ξένοι στην ίδια πόλη (Ironweed, 1987)


Ζήτημα Τιμής (A Few Good Men, 1992)


Καλύτερα δε Γίνεται (As Good as it Gets, 1997)


Ο Πληροφοριοδότης (The Departed, 2006)


Οι Φυγάδες του Μισούρι (The Missouri Breaks, 1975)


Η Τιμή των Πρίτζι (Prizzi’s Honor, 1985)


Σχέσεις Στοργής (Terms of Endearment, 1983)


Διαβάστε επίσης: 20 σπουδαίες ατάκες που μόνο ο Τζακ Νίκολσον θα μπορούσε να ξεστόμισει