7 συμβουλές για σένα που σκέφτεσαι να γραφτείς γυμναστήριο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η πρώτη φορά σε ένα γυμναστήριο μπορεί να είναι λίγο αποθαρρυντική. Υπάρχει τουλάχιστον μια ντουζίνα από τύπους που μοιάζουν με τον Ντουέιν “The Rock” Τζόνσον, σηκώνοντας περισσότερα βάρη απ’ όσα πίστευες ότι υπήρχαν γενικά. Ακόμα όμως κι αν είσαι αρχάριος, μόνο το γεγονός ότι βρίσκεσαι στο γυμναστήριο, σημαίνει πως έχεις αποφασίσει να αλλάξεις μερικά πράγματα στη ζωή σου και να αφιερώσεις λίγο περισσότερο χρόνο στο σώμα και την υγεία σου.

Βρίσκεσαι τώρα λοιπόν στο δρόμο για ισχυρότερo σώμα, μεγαλύτερους μυς και αυξημένη δύναμη. Αν όμως σηκώσεις τα βάρη με λάθος τρόπο ή χρησιμοποιήσεις περισσότερα απ’ όσα πρέπει, μπορεί να τραυματιστείς. Για να αποφύγεις τους τραυματισμούς, πρέπει να καταλάβεις ότι ο τρόπος και η ένταση είναι απαραίτητα. Μην ανησυχείς όμως, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε στη προσπάθεια που κάνεις.

Πριν αρχίσεις να σκέφτεσαι το προγραμματισμό, φρόντισε να κάνεις αυτά τα 7 πράγματα σε κάθε προπόνηση από εδώ και πέρα.

1. Μείωση της θερμοκρασίας σου: Οι μύες μας είναι 75% νερό. Ζύγισε τον εαυτό σου σε ψηφιακή ζυγαριά πριν και μετά την προπόνηση σου. Στη συνέχεια, πιες τη διαφορά σε νερό.

2. Να έχεις πάντα μαζί σου 2 πετσέτες: Μια για το ντους μετά την προπόνηση και μια για τα μηχανήματα στο γυμναστήριο που σίγουρα κάποιος πριν από εσένα θα έχει γεμίσει με ιδρώτα.

3. Μην φοβάσαι να ρωτήσεις: Ως αρχάριος, μην φοβάσαι να ρωτήσεις ένα γυμναστή για το τι ακριβώς πρέπει να κάνεις. Αν και στα περισσότερα γυμναστήρια με την εγγραφή σου υπάρχει ένας γυμναστής που μπορεί να σε καθοδηγήσει και να σου βγάλει το πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου.

4. Ανέβα στο μονόζυγο: Δεν θα χρειαστείς κάποιον να σου πει τι να κάνεις, σπάνια θα πρέπει να περιμένεις σε σειρά και το καλύτερο απ’ όλα… οι μύες σου θα δουλέψουν πιο σκληρά και αποτελεσματικά απ’ ότι στα μηχανήματα ή στον πάγκο με τα βάρη.

5. Έλεγχος του βάρους: Ως αρχάριος, μην χρησιμοποιείς ποτέ ένα βαράκι που είναι τόσο βαρύ που χρειάζεσαι ορμή για να το σηκώσεις. Ένας απλός τρόπος για να ξέρεις πότε το βαράκι που κρατάς είναι το κατάλληλο για εσένα είναι να μπορείς να σταματήσεις για τουλάχιστον ένα δευτερόλεπτο προτού το σηκώσεις. Μπορεί να μοιάζει δελεαστικό να πάρεις το μεγαλύτερο αλτήρα και να φανταστείς ότι είσαι και εσύ ένας Ντουέιν Τζόνσον, αλλά πρόσεχε μην καταλήξεις αυτός που οι Ντουέιν Τζόνσον κοροϊδεύουν.

6. Αργά, σταθερά και βήμα βήμα: Η πραγματοποίηση μικρών τροποποιήσεων στην καθημερινή σου ρουτίνα θα σε βοηθήσει να καλλιεργήσεις θετικές συνήθειες. Μόλις παρατηρήσεις την αλλαγή, τότε θα είσαι πιο πρόθυμος να συνεχίσεις και να κάνεις περισσότερες και πιο γρήγορες αλλαγές.

7. Έλεγξε τη στάση σου: Θέλεις έναν εύκολο τρόπο να διαπιστώσεις εάν εκτελείς σωστά τις ασκήσεις σου; Η σωστή θέση εκκίνησης για τις περισσότερες ασκήσεις είναι: ώμοι πίσω, στήθος έξω, σφιχτοί κοιλιακοί. Καλή στάση, καλή γυμναστική.


Διάβασε επίσης: 8 tips για να χάσεις τα κιλά της καραντίνας πριν βγεις στην παραλία

Share.

Comments are closed.