Ταινίες που σοκάρουν: 20 προτάσεις για γερά στομάχια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Προσοχή: Αυτή η λίστα δεν είναι για όλους!”

Υπάρχουν ταινίες που δημιουργήθηκαν για να ψυχαγωγήσουν, να συγκινήσουν ή να μας κάνουν να γελάσουμε. Υπάρχουν, όμως, και ταινίες που δοκιμάζουν τις αντοχές του θεατή, προκαλώντας ανατριχίλα, σοκ και συχνά απωθητικά συναισθήματα. Ανάμεσα σε σκηνές ωμής βίας, ανατριχιαστικού τρόμου και φρικιαστικών εικόνων, αυτές οι ταινίες εξερευνούν τις σκοτεινότερες πτυχές της ανθρώπινης φύσης και της φαντασίας.

Είτε πρόκειται για body horror, ψυχολογικό τρόμο ή ακραίες gore σκηνές, κάθε μία από τις επιλογές στη λίστα μας έχει αφήσει το δικό της σημάδι στον κόσμο του κινηματογράφου. Κάποιες ταινίες προκάλεσαν σκάνδαλα, απαγορεύτηκαν σε χώρες ή δίχασαν κοινό και κριτικούς, αλλά παρέμειναν αξέχαστες λόγω της δύναμης και της τόλμης τους να “σπρώξουν” τα όρια.

Αν πιστεύεις πως έχεις γερό στομάχι, τόλμησε να δεις αυτές τις 20 ταινίες που δεν χαρίζονται σε κανέναν. Όμως, σε προειδοποιούμε: δεν είναι για τους λιγόψυχους!

“Martyrs” (2008)

Μία από τις πιο διαβόητες ταινίες της γαλλικής νέας βίαιης σκηνής (New French Extremity). Μιλά για την εκδίκηση, τον πόνο και τις υπαρξιακές αναζητήσεις, με σκηνές που θα δοκιμάσουν τα όριά σου.

“A Serbian Film” (2010)

Μια ταινία που είναι σχεδόν απαγορευμένη σε πολλές χώρες λόγω των ακραίων σκηνών βίας και απωθητικού περιεχομένου. Εξερευνά τα όρια της ηθικής και της ανθρώπινης αντοχής.

“The Human Centipede” (2009)

Η διαβόητη ταινία του Τομ Σιξ αφηγείται την ιστορία ενός γιατρού που πραγματοποιεί ένα φρικιαστικό και ανήθικο πείραμα πάνω σε ανθρώπους.

“Irréversible” (2002)

Μια συγκλονιστική ταινία του Γκασπάρ Νοέ, γνωστή για τη μη γραμμική αφήγηση και τις σκληρές σκηνές βίας, με πιο διαβόητη τη σκηνή του βιασμού.

“Cannibal Holocaust” (1980)

Μια από τις πιο αμφιλεγόμενες ταινίες όλων των εποχών. Συνδυάζει ντοκιμαντερίστικη αισθητική και σκηνές κανιβαλισμού, οι οποίες σοκάρουν ακόμα και σήμερα.

“The House That Jack Built” (2018)

Σε σκηνοθεσία Λαρς φον Τρίερ, η ταινία ακολουθεί έναν κατά συρροή δολοφόνο και περιγράφει τις φρικιαστικές του πράξεις με ωμό και καλλιτεχνικό τρόπο.

“Salò, or the 120 Days of Sodom” (1975)

Η ταινία του Πιερ Πάολο Παζολίνι βασίζεται στο έργο του Μαρκήσιου ντε Σαντ και παρουσιάζει ακραίες σκηνές βασανιστηρίων, εξευτελισμού και σαδισμού.

“Oldboy” (2003)

Το αριστούργημα του Παρκ Τσαν-Γουκ περιέχει βία και ψυχολογική ένταση, με μια σκηνή «γαστρονομίας» που δύσκολα ξεχνιέται.

“Audition” (1999)

Η ταινία του Τακάσι Μίικε ξεκινά ως ρομαντικό δράμα, αλλά εξελίσσεται σε έναν από τους πιο φρικιαστικούς εφιάλτες του ιαπωνικού σινεμά.

“Hereditary” (2018)

Η ταινία του Άρι Άστερ έχει σοκαριστικές σκηνές που συνδυάζουν ψυχολογικό τρόμο και απωθητικές εικόνες, με μια καθηλωτική ερμηνεία από την Τόνι Κολέτ.

“Antichrist” (2009)

Ο Λαρς φον Τρίερ παρουσιάζει μια σκοτεινή ιστορία πένθους και παραφροσύνης, με έντονες σκηνές βίας που σίγουρα δεν είναι για όλους.

“Saw” (2004)

Η ταινία που έγινε σύμβολο των ταινιών σπλάτερ. Οι παγίδες του Τζιγκσό και οι σκηνές βασανιστηρίων δοκιμάζουν τα νεύρα και το στομάχι του θεατή.

“The Texas Chain Saw Massacre” (1974)

Μια κλασική ταινία τρόμου που θεωρείται πρωτοπόρος στο είδος του σπλάτερ, με τον διαβόητο Leatherface να στοιχειώνει τον θεατή.

“Green Inferno” (2013)

Μια σύγχρονη εκδοχή του Cannibal Holocaust από τον Έλι Ροθ, γεμάτη σκηνές κανιβαλισμού και ωμής βίας.

“Bone Tomahawk” (2015)

Ένα western με έντονες σκηνές gore και σοκαριστική βία που ξεφεύγει από τα κλασικά δεδομένα του είδους.

“Requiem for a Dream” (2000)

Αν και δεν ανήκει στο είδος του τρόμου, η ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι παρουσιάζει τον ψυχολογικό και σωματικό μαρασμό που προκαλεί ο εθισμός με ωμό ρεαλισμό.

“Possession” (1981)

Μια από τις πιο παράξενες και ανησυχητικές ταινίες όλων των εποχών, με απωθητικές εικόνες και παρανοϊκή ατμόσφαιρα.”

“Hostel” (2005)

Ο Έλι Ροθ δημιούργησε μια ταινία γεμάτη gore και σκηνές βασανιστηρίων, η οποία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

“Threads” (1984)

Μια από τις πιο ρεαλιστικές και εφιαλτικές απεικονίσεις των συνεπειών ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος. Το σοκαριστικό ρεαλιστικό ύφος της την καθιστά ένα οδυνηρό θέαμα που δύσκολα ξεχνιέται.

“The Fly” (1986)

Σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, η ταινία παρουσιάζει έναν επιστήμονα που μεταμορφώνεται σταδιακά σε μύγα λόγω ενός αποτυχημένου πειράματος τηλεμεταφοράς. Οι σκηνές παραμόρφωσης και αποσύνθεσης του ανθρώπινου σώματος είναι από τις πιο ενοχλητικές στην ιστορία του κινηματογράφου.


Διαβάστε επίσης: 15 σειρές για να “λιώσετε” αυτά τα Χριστούγεννα

Share.

Comments are closed.