Στο σφυρί ένα από τα πιο διάσημα σπίτια στον κόσμο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τοποθετημένο στο νησί Σάνιμπελ στις ακτές της Φλόριντα, βρίσκεται το Walker Guest House, το οποίο αποτελεί ένα είδωλο του στυλ που κυριάρχησε την δεκαετία του ’50.

Η οικογένεια Walker ανέθεσε το 1952 στον Paul Rudolph τον σχεδιασμό της κατοικίας, και ήταν το πρώτο έργο που ανέλαβε μόνος του ο αρχιτέκτονας, μετά την διακοπή της συνεργασίας του με τον Ralph Twitchell. Η κατοικία από ξύλο, χάλυβα και γυαλί, είναι εγκατεστημένη σε μια πλατφόρμα 6 μέτρων και έχει μέγεθος σχεδόν 54 τετραγωνικά μέτρα.

Η κατοικία αναφέρεται συχνά ως “Cannonball House”, καθώς χαρακτηριστικό της είναι τα ξύλινα παντζούρια τα οποία συνδέονται με μεγάλες κόκκινες μπάλες, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως αντίβαρα για να τα κρατούν στη θέση τους. Όταν τα μεγάλα ξύλινα παντζούρια κλείνουν, το σπίτι θυμίζει ένα μεγάλο ξύλινο περίπτερο, ενώ όταν ανοίγουν το μετατρέπουν σε μια ευάερη κατοικία με ανεμπόδιστη θέα στο γύρω περιβάλλον.

Κατασκευάστηκε πριν από 60 χρόνια και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα του Paul Rudolph. Πρόκειται να δημοπρατηθεί ως μέρος της ετήσιας δημοπρασίας “Important Design” του οίκου Sotheby’s, στις 12 Δεκεμβρίου 2019.


Διαβάστε επίσης: Δείτε ποιος διάσημος ηθοποιός πουλάει το σπίτι του για 6,5 εκατ. δολάρια

Share.

Comments are closed.