Την Κυριακή το βράδυ ολοκληρώθηκε το νεοϋορκέζικο φεστιβάλ Tribeca με μια αναδρομική προβολή της ταινίας “Οργισμένο Είδωλο” και ένα βίντεο στο οποίο ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο παίρνει συνέντευξη από τον Μάρτιν Σκορτσέζε και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο για την εμβληματική ταινία του 1980, την οποία ο σκηνοθέτης αποκάλεσε “το αποκορύφωμα όλων όσων ήθελα να είναι”.

“Δεν με ενδιέφερε τι επρόκειτο να συμβεί ή αν θα έκανα άλλη ταινία (μετά το Οργισμένο Είδωλο)” είπε ο Σκορτσέζε, ο οποίος έχει μια συνεργασία 50+ ετών με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, που ξεκινά την δεκαετία του 1970 με τις ταινίες “Κακόφημοι Δρόμοι” και “Ταξιτζής” έως και σήμερα με το “Killers of the Flower Moon” που βρίσκεται σε παραγωγή.

Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της νέας ταινίας του Μάρτιν Σκορτσέζε στην Οκλαχόμα, η οποία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Ντέιβιντ Γκραν σχετικά με τη γέννηση του FBI. Το βιβλίο εξετάζει τα πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Όσατζ της Οκλαχόμα τη δεκαετία του 1920 μετά τη δολοφονία μελών της ινδιάνικης φυλής που είχε εγκατασταθεί εκεί, αφού ανακαλύφθηκε πετρέλαιο κάτω από τη γη τους. Εκτός από τον Ντε Νίρο, στην ταινία πρωταγωνιστεί και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

© Kevin Winter / Getty Images / Ideal Image

Η προβολή της ταινίας “Οργισμένο Είδωλο”, η οποία ήταν υποψήφια για 8 Όσκαρ, έγινε στο Battery Park της Νέας Υόρκης σε μια μεταφερόμενη οθόνη 40 ποδιών. Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια 4Κ έκδοση της ταινίας και φυσικά να δουν τους Σκορτσέζε και Ντε Νίρο να απαντουν ερωτήσεις σχετικά με το αυτοβιογραφικό δράμα, αλλα και την καρποφόρα εργασιακή τους σχέση.

Μίλησαν με τον Ντι Κάπριο σχετικά με το αρχικό υλικό, που ήταν η βιογραφία του πυγμάχου Τζέικ ΛαΜόττα, αλλα και το γεγονός ότι ο Σκορτσέζε στην αρχή είχε δεύτερες σκέψεις για την ταινία, δεδομένης της πολυπλοκότητας της παραγωγής, το γεγονός ότι δεν του άρεσαν τα σπορ, αλλά και επειδή έπρεπε να πείσει το κινηματογραφικό στούντιο να τον αφήσει να την γυρίσει ασπρόμαυρη.

“Δεν γνωρίζαμε αν θα τα πάει καλά, ξέραμε όμως ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη ταινία”, είπε ο Ντε Νίρο, ο οποίος είναι συνιδρυτής του φεστιβάλ που γεννήθηκε για να ξαναφέρει κοντά τους ανθρώπους μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Το φετινό φεστιβάλ ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου με εκδηλώσεις σε συνοικίες και ειδικού χαρακτήρα τοποθεσίες, σε μέρη όπως το Στάτεν Άιλαντ, το Μπρούκλιν, το Μανχάταν, το Μπρονξ και το Κουίνς.

Με πληροφορίες από το Deadline


Διαβάστε επίσης: Οι ταινίες που αξίζει να δεις σύμφωνα με τον Μάρτιν Σκορτσέζε