Εάν σκέφτεστε να αποχωρήσετε από το Twitter, η διαγραφή του λογαριασμού σας θα μπορούσε να είναι μια πολύ επικίνδυνη κίνηση.

Μετά την εξαγορά του Twitter ο Έλον Μασκ προέβη σε ριζικές αλλαγές, κλονίζοντας την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον πυρήνα της. Οι μαζικές απολύσεις ή και το κλείσιμο ολόκληρων τμημάτων άρχισαν να εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα του Twitter να ελέγχει το περιεχόμενο, με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες υψηλού προφίλ και όχι μόνο, να το εγκαταλείπουν.

Αν λοιπόν βαρεθήκατε τις γελοιότητες του Έλον Μασκ και θέλετε να εγκαταλείψετε το μέσο, σύμφωνα με του ειδικούς υπάρχει ένα σημαντικό πράγμα που δεν πρέπει να κάνετε: να διαγράψετε τον λογαριασμό σας, καθώς με αυτή την κίνηση επιτρέπετε σε οποιονδήποτε να αναλάβει το username σας και να κάνει αναρτήσεις σαν να ήταν εσείς, κάτι που είναι ακόμα πιο επικίνδυνο αν χρησιμοποιείτε το πραγματικό σας όνομα. Ακόμα χειρότερα, μόλις επανέλθει το Twitter Blue, έχει τη δυνατότητα να “επαληθεύσει” τον εαυτό του με ένα μπλε τικ.

Δείτε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε για να κλειδώσετε τον λογαριασμό σας και να τον κάνετε ιδιωτικό – αντί για απενεργοποίηση και διαγραφή -, προστατεύοντας έτσι το username σας από επιτήδειους.

Μεταβείτε στις Settings [Ρυθμίσεις] επιλέξτε Privacy and safety [Ιδιωτικότητα και ασφάλεια]> Audience and tagging [Κοινό και προσθήκη ετικετών] και, στη συνέχεια, επιλέξτε Protect your tweets [Να προστατεύονται τα Tweet μου]. Τώρα τα tweets σας προστατεύονται, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο εγκεκριμένοι ακόλουθοι μπορούν να τα δουν και όποιος θέλει να σας ακολουθήσει πρέπει να ζητήσει πρόσβαση.

Τώρα έχετε δύο επιλογές: Πρώτον, μπορείτε να αποκλείσετε όλους τους υπάρχοντες ακόλουθους και να διαγράψετε όλα τα tweets και τα μηνύματά σας, για να διαγράψετε τον λογαριασμό σας προστατεύοντας παράλληλα αποτελεσματικά το όνομα σας, ή, δεύτερον, μπορείτε να διατηρήσετε έναν ιδιωτικό λογαριασμό Twitter σε λειτουργία και να επιλέξετε ποιος μπορεί να είναι μέρος του δικτύου σας, ενώ κρατάτε έξω όλους τους άλλους.

Στη συνέχεια μεταβείτε στο προφίλ σας και επιλέξτε Edit profile [Επεξεργασία προφίλ], για να διαγράψετε τυχόν προσωπικές πληροφορίες στο βιογραφικό σας και να αντικαταστήσετε την εικόνα προφίλ σας με οτιδήποτε άλλο.


Διαβάστε επίσης: Ο οίκος Balenciaga είπε “αντίο” στο Twitter