Εν αναμονή της πρεμιέρας του καλοκαιρινού blockbuster, “Oppenheimer”, η Universal Pictures κυκλοφόρησε ένα νέο τρέιλερ.

Η βιογραφική ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο “American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer” του Κάι Μπερντ και του αείμνηστου Μάρτιν Τζ. Σέργουιν, και θα εξιστορεί λεπτομερώς την αντικρουόμενη ιστορία του Αμερικανού επιστήμονα που έγινε γνωστός ως “ο πατέρας της ατομικής βόμβας”.

Ο Κίλιαν Μέρφι πρωταγωνιστεί ως Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, και πλάι του θα έχει την Εμιλι Μπλαντ, η  οποία υποδύεται την συζύγο του, βιολόγο και βοτανολόγο, Κάθριν «Κίτι» Οπενχάιμερ. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ματ Ντέιμον υποδύεται τον Αντιστράτηγο Λέσλι Γκρόουβς, διευθυντή του Manhattan Project, ενώ ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ υποδύεται τον Λούις Στράους, πρόεδρο της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.

Στην ταινία εμφανίζεται επίσης η υποψήφια για Όσκαρ, Φλόρενς Πιου, η οποία θα υποδυθεί την Τζιν Τάτλοκ, μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών που διατηρεί σχέση με τον Οπενχάιμερ, αλλά και οι Ράμι Μάλεκ, Μπένι Σάφντι, Μάικλ Ανγκαράνο και Τζος Χάρτνετ μεταξύ άλλων.

Το τελευταίο τρέιλερ δίνει στο κοινό μια άλλη ματιά για το τι να περιμένει από την νέα ταινία. Η υπόθεση ακολουθεί την ιστορία ενός αινιγματικού άνδρα που πιστεύει ότι πρέπει να ρισκάρει να καταστρέψει τον κόσμο για να τον σώσει.

Το “Oppenheimer” θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 21 Ιουλίου 2023.

Διαβάστε επίσης: “Oppenheimer”: Ο Κρίστοφερ Νόλαν “αναδημιούργησε” έκρηξη πυρηνικού όπλου χωρίς εφέ CGI