Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Apple Fitness +

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η χρονιά του 2020 δημιούργησε μία τάση εκγύμνασης στο σπίτι. Η Peloton και η NordicTrack, εταιρίες με όργανα γυμναστικής, εκτίναξαν τις πωλήσεις τους και είχαν έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων τους τελευταίους 12 μήνες. Σήμερα, η Apple συμμετέχει στο γυμναστήριο στο σπίτι με το Apple Fitness + .

Αυτή η συνδρομητική υπηρεσία συνδυάζει τους αισθητήρες παρακολούθησης άσκησης του Apple Watch, με την οθόνη της επιλογής σας. Προσφέρει ενθάρρυνση σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια ζωντανών και κατ’ απαίτηση προπονήσεων, διαθέτοντας έξυπνες προτάσεις προπόνησης με βάση το ιστορικό του προηγούμενου μαθήματος και τις μετρήσεις της φυσικής σας κατάστασης. Αυτό που κάνει το Fitness + ελκυστικό είναι η απρόσκοπτη ενσωμάτωση σε ολόκληρο το σύστημα της Apple. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα Apple Watch (Σειρά 3 ή μεταγενέστερη έκδοση) και μια συνδρομή για να μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις προπονήσεις σε iPhone, iPad και Apple TV.

Γιατί το ρολόι της Apple έχει τόσο μεγάλη σημασία;

Για όσους δεν γνωρίζουν, το ρολόι λειτουργεί ως ένα είδος τηλεχειριστηρίου για να ξεκινήσετε και να σταματήσετε την προπόνησή σας, όπου κι αν βρίσκεστε. Το πιο σημαντικό στοιχείο του είναι πως οι αισθητήρες στο ρολόι τροφοδοτούν τα εξατομικευμένα στοιχεία κάθε προπόνησης. Ενώ ιδρώνετε, θα δείτε τις μετρήσεις σας σε πραγματικό χρόνο (όπως καρδιακός ρυθμός και θερμίδες που καίγονται) στην οθόνη.

Ο τύπος των προπονήσεων που περιλαμβάνονται στο Apple Fitness +

Μιλώντας για προπονήσεις, το Fitness + διαθέτει 10 διαφορετικά στυλ προπόνησης για να διαλέξετε, όπως High Intensity Interval Training (HIIT), Strength, Yoga, Dance, Core, Cycling, Treadmill (για τρέξιμο και περπάτημα), Rowing και Mindful Cooldown. Επιλέξτε οποιαδήποτε από τις κατηγορίες και στη συνέχεια, φιλτράρετε κατά εκπαιδευτή, διάρκεια και είδος μουσικής για να βρείτε την τέλεια ρουτίνα. (Πολλοί απαιτούν μόνο το σωματικό σας βάρος, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν βασικό εξοπλισμό όπως αλτήρες. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε προεπισκόπηση κάθε προπόνησης με ένα κλιπ 30 δευτερολέπτων που εισάγει τον εκπαιδευτή, τη λίστα αναπαραγωγής και την προπόνηση, ώστε να γνωρίζετε εκ των προτέρων το πρόγραμμα που διαλέγετε).

Όλες οι προπονήσεις είναι διαθέσιμες σε διαστήματα 10-, 20-, 30- και 45 λεπτών και νέες προπονήσεις ανεβαίνουν κάθε Δευτέρα. Οι μικρότερες τάξεις είναι ιδιαίτερα καλές για εκείνους που δεν μπορούν να δεσμευτούν για μεγαλύτερες προπονήσεις. Χρησιμοποιήστε τις τάξεις των 10 λεπτών ως mini ασκήσεις για όλη την διάρκεια της ημέρας ή πολλές διαφορετικές προπονήσεις για να δημιουργήσετε τη δική σας συνολική εμπειρία σώματος. Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό προτιμάτε να ασκηθείτε, θα βρείτε εκπαιδευτές όλων των τύπων, από τον προσαρμοσμένο αθλητή Amir Ekbatani έως τον ανταγωνιστή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ironman Josh Crosby . Κάθε προπόνηση έχει πολλούς εκπαιδευτές που δείχνουν τις κινήσεις και τις τροποποιήσεις για τους αθλητές όλων των επιπέδων.

Τι είναι μοναδικό για το Apple Fitness +

Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε το Fitness +, τόσο καλύτερα θα σας γνωρίζει. Ακριβώς όταν ξεκινάτε, το ρολόι τραβά όλα τα προηγούμενα δεδομένα που έχουν καταγραφεί, εκτός από τυχόν δεδομένα προπόνησης από εφαρμογές τρίτων που συγχρονίζονται με το Apple Health (όπως το Peloton). Έτσι, κάθε φορά που ανοίγετε το Fitness +, σε οποιαδήποτε συσκευή, θα βλέπετε προσαρμοσμένες προτάσεις προπόνησης με βάση τις προπονήσεις που έχετε κάνει στην ενότητα “Περισσότερα από ό, τι κάνετε” και συμπληρωματικές προπονήσεις για να ολοκληρώσετε το πρόγραμμα φυσικής κατάστασης στην ενότητα “Δοκιμάστε κάτι νέο”.

Αν και δεν υπάρχουν ζωντανές προπονήσεις στο Fitness +, ορισμένες προπονήσεις (όπως το HIIT) χρησιμοποιούν μια μέτρηση που ονομάζεται Burn Bar για να σας βάλουν ενάντια στην κοινότητα Fitness +. Χρησιμοποιεί το κυλιόμενο κάψιμο θερμίδων δύο λεπτών (εξισορροπημένο για διαφορές βάρους) για να σας συγκρίνει με άλλο χρήστη που έχει κάνει την ίδια προπόνηση. Δεν συγκρίνεται με τα κοινωνικά στοιχεία του Peloton και του Mirror, αλλά μπορεί να είναι κίνητρο εάν είστε ανταγωνιστικοί απέναντι στον εαυτό σας.

Φυσικά, δεν θα ήταν μια εμπειρία της Apple χωρίς την ενσωμάτωση της Apple Music. Δεν χρειάζεστε συνδρομή Apple Music για να ακούσετε τη μουσική στο Fitness + και ο καθένας μπορεί να ελέγξει τη λίστα αναπαραγωγής μιας προπόνησης πριν από την εκτέλεση. Αν έχετε συνδρομή, μπορείτε εύκολα να κατεβάσετε αγαπημένα τραγούδια ή ολόκληρες λίστες αναπαραγωγής από μια προπόνηση στη βιβλιοθήκη της Apple Music. Εν τω μεταξύ στα διαλείμματα σας για ξεκούραση και χαλάρωση μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο NetBet καζίνο.

Ενώ το Fitness + δημιουργήθηκε για να ταιριάζει στο iPhone, η εμπειρία  της εφαρμογής με Apple TV είναι πιο καθηλωτική και μοιάζει σαν μια πραγματική εμπειρία σε γυμναστήριο – που είναι ο απόλυτος στόχος για οποιαδήποτε πλατφόρμα στο σπίτι αυτές τις μέρες. Η Apple σαφώς δεν είναι καινούργια στο παιχνίδι φυσικής κατάστασης (το ρολόι είναι, τελικά, στην έκτη γενιά), αλλά το Fitness + φέρνει επαγγελματικές προπονήσεις στο σημείο που είστε ήδη: στις συσκευές σας iOS. Για όσους δεν έχουν αποκτήσει ακόμα την εφαρμογή ίσως ήρθε η ώρα να κάνετε μια δοκιμή.

(Πηγή: https://www.mensjournal.com/)

Share.

Comments are closed.