Όλα όσα δεν γνωρίζατε για τα sneakers της Nike δια χειρός Virgil Abloh

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O ιδρυτής της μάρκας Off-White™ και καλλιτεχνικός διευθυντής στον πολυτελή οίκο μόδας Louis Vuitton, Virgil Abloh, έχει καταφέρει να ανέβει στην πυραμίδα της μόδας μέσα σε λίγα μόνο χρόνια, και το έκανε με έναν μοναδικό τρόπο: γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ του streetwear και της πολυτελούς μόδας.

Ο Virgil, ο οποίος έχει περιγράψει την Off-White™ ως “η γκρίζα περιοχή μεταξύ του άσπρου και του μαύρου”, έχει συνεργαστεί πάρα πολλές φορές με την Nike, και το αποτέλεσμα ήταν sneakers που έφεραν τολμηρά γραφικά και τα γνωστά κείμενα υπογραφής του Abloh, τα οποία εξαντλήθηκαν αμέσως και μάλιστα απέκτησαν πολλούς θαυμαστές, όπως ο A $ AP Rocky, ο Drake και ο Travis Scott.

Η συνεργασία του Abloh με την Nike, η οποία ξεκίνησε το 2017 με μια ιδιαίτερη συλλογή που αποτελούνταν από 10 κλασικά sneakers, συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, με πιο διάσημο το Off-White™ x Nike Air Jordan 5 “Sail” που κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούλιο και προκάλεσε φρενίτιδα στους sneakerheads.

Nike/Taschen

Πρόσφατα, ο γερμανικός εκδοτικός οίκος Taschen, ο οποίος είναι γνωστός για τα πολυτελή coffee table books του, κυκλοφόρησε έναν πολυτελή τόμο για την συνεχιζόμενη συνεργασία του Abloh με την Nike, που φέρει τον τίτλο Icons.

To νέο βιβλίο εξερευνά την εμφάνιση κάθε sneaker που έχει δημιουργηθεί από τον Abloh σε συνεργασία με τον γίγαντα των αθλητικών ειδών, και περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες για δημιουργική διαδικασία, μέσα από στοιχεία που αντλήθηκαν από το εκτεταμένο αρχείο της Nike καθώς και από τις πραγματικές σημειώσεις που έστειλε ο Abloh στην ομάδα σχεδιασμού της Nike.

Nike/Taschen

Για τον Abloh το βιβλίο Icons κάτα κάποιο τρόπο αποκαλύπτει πως ο κατάλογος των 50+ Nike sneakers που έχει σχεδιάσει είναι μέσα το μυαλό του ως “Ένα παπούτσι. Μια ιστορία.”

Nike/Taschen

Το πράσινο neon βιβλίο είναι ένα αντικείμενο τέχνης από μόνο του, και αυτός ήταν ακριβώς ο σκοπός. Από την κατασκευή έως το είδος του χαρτιού που χρησιμοποιήθηκε, ενσωματώνει την DIY διαδικασία που ακολουθεί ο Abloh σε κάθε αντικείμενο με το οποίο καταπιάνεται, ενώ περιλαμβάνει κείμενα από πολλούς ανθρώπους, όπως ο συγγραφέας Troy Patterson και ο ιστορικός Glenn Adamson.

Nike/Taschen

Ο πολυτελής τόμος των 352 σελίδων θα είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του Taschen σε λίγες μέρες στην τιμή των 60 ευρώ.


Διαβάστε επίσης: Εσείς πόσα λεφτα θα δίνατε για ένα κόσμημα του Virgil Abloh φτιαγμένο από… συνδετήρες;

Share.

Comments are closed.