Οι ταινίες τρόμου πρέπει να αλλάξουν αν θέλουν να παραμείνουν “τρομακτικές”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μόλις ανακοινώθηκε ότι η δέκατη ταινία του επιτυχημένου franchise “Saw” θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο στις 27 Οκτωβρίου – ακριβώς πάνω στο Halloween.

Εκτός από την ημερομηνία κυκλοφορίας, μόνο μερικές μικρές λεπτομέρειες για την επερχόμενη ταινία “Saw” έχουν δημοσιοποιηθεί, όπως ότι θα την σκηνοθετήσει ο Kevin Greutert, ο οποίος είχε σκηνοθέτησε τα “Saw VI” (2009) και “Saw: The Final Chapter” (2010, και πως θα την λατρέψουν οι οπαδοί των ταινιών τρόμου.

Οι παραγωγοί του franchise, Mark Burg και Oren Koules, δήλωσαν: “Ακούσαμε τι ζητούσαν οι φανς και εργαζόμαστε σκληρά για να σχεδιάσουμε μια ταινία που θα αγαπήσουν οι λάτρεις του Saw και οι οπαδοί του τρόμου.”

Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε η νέα ταινία “Saw” θα έχει απήχηση και στην Γενιά Ζ, η οποία δεν θεωρεί ιδιαίτερα τρομακτική την πλοκή και δεν φοβάται μήπως καταλήξει σε ένα από τα βασανιστήρια του κατά συρροή δολοφόνου Jigsaw.

Μία ανάρτηση που έγινε viral στο Twitter αναφέρει: “Ο Jigsaw δεν θα με τρόμαζε… γιατί απλά θα πεθάνω. Είναι εντάξει.”

Χιλιάδες χρήστες απάντησαν στο tweet, όλοι με παρόμοια συναισθήματα. Ένας χρήστης του Twitter απάντησε: “Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτοί οι άνθρωποι παλεύουν τόσο σκληρά για να ζήσουν. Δεν θα μπορούσα να είμαι εγώ”, ενώ ένας άλλος έγραψε: “‘Παίζεις ένα παιχνίδι ή πεθαίνεις’… Ειλικρινά βαρέθηκα να παίζω το παιχνίδι της ζωής”, αναφερόμενος στο τι πρέπει να κάνουν όσοι θέλουν να επιβιώσουν στις ταινίες Saw.

Τέλος, ένας άλλος χρήστης του Twitter αμφισβήτησε ολόκληρο το είδος ταινιών τρόμου και απάντησε στο tweet ως εξής: “Νιώθω ότι πολλές ταινίες τρόμου προωθούν την νοοτροπία ότι ‘πρέπει να επιβιώσουμε’. Σίγουρα δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Τι υπάρχει εκεί έξω κατά τη διάρκεια μιας αποκάλυψης ζόμπι που αξίζει να επιβιώσεις; Γιατί να παλεύω αυτόν τον προφανώς μανιακό δολοφόνο που έχει αποφύγει τη σύλληψη τόσο πολύ καιρό;”

Ενώ οι περισσότερες απαντήσεις είναι ξεκαρδιστικές, το tweet αποδεικνύει ότι οι νεότερες γενιές δεν βρίσκουν πλέον τις ταινίες τρόμου τόσο τρομακτικές, οπότε οι σκηνοθέτες θα πρέπει σύντομα να αποκτήσουν νέα προοπτική αν θέλουν το είδος αυτών των ταινιών να συνεχίσει να είναι επιτυχημένο.


Διαβάστε επίσης: Η νέα ταινία τρόμου του 50 Cent είναι τόσο φρικιαστική που ο κάμεραμαν λιποθύμησε!

Share.

Comments are closed.