Οι 9 πιο ακριβές ταινίες τρόμου όλων των εποχών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παραδοσιακά οι ταινίες τρόμου δεν είναι δαπανηρές, με πολλές από αυτές – οι οποίες μάλιστα έγιναν και μεγάλες επιτυχίες -, να έχουν μηδαμινούς προϋπολογισμούς και τεράστια έσοδα.

Που και που όμως, βλέπουμε να κυκλοφορούν ταινίες τρόμου με τεράστιους προϋπολογισμούς, καθώς το είδος αυτών των ταινίών έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Έτσι, το να ακούμε ότι δαπανήθηκαν αρκετά εκατομμύρια δολάρια για μια ταινία τρόμου δεν μας ακούγεται και τόσο περίεργο.

Παρά το γεγονός ότι ξοδεύονται τόσα πολλά χρήματα – και αυτό αφορά όλα τα είδη των ταινιών – αυτό δεν σημαίνει ότι η ταινία θα γίνει μεγάλη επιτυχία. Έτσι, ενώ μερικές ταινίες ξεκίνησαν με μεγάλες περγαμηνές, κατέληξαν να έχουν τραγικές απώλειες χρημάτων για τους παραγωγούς τους, καθώς δεν είχαν κάτι ιδιαίτερο να παρουσιάσουν.

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τις πιο ακριβές ταινίες τρόμου που έγιναν ποτέ, αλλά και τι έσοδα αποκόμισαν.

IT Chapter 2

Μετά την απίστευτη επιτυχία του “ΙΤ”, της ταινίας που κατάφερε να γίνει η εμπορικότερη ταινία τρόμου όλων των εποχών, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι θα υπήρχε και συνέχεια. Οι δημιουργοί προχώρησαν με το “IT Chapter 2”, το οποίο κόστισε 79 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο απέφερε 473 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Το Στοιχειωμένο Σπίτι

Τα remake ταινιών δεν είναι ασυνήθιστα στις μέρες μας, ακόμα και στο συγκεκριμένο είδος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται να γίνουν τεράστιες επιτυχίες όπως το “IT”.

To “Στοιχειωμένο Σπίτι” αποτελεί remake της ομώνυμης ταινίας του 1963 και σαν υπόθεση είναι αυτούσια, χωρίς μεγάλες αποκλίσεις. Κόστισε 80 εκατομμύρια δολάρια, καθώς το καστ απάρτιζαν μεγάλοι χολιγουντιανοί αστέρες, και αποκόμισε κέρδη 170 εκατομμύρια δολάρια, παρά τις κάκιστες κριτικές.

Hannibal

Το “Hannibal” έλαβε κακές κριτικές, καθώς ήταν αρκετά κατώτερο των προσδοκιών που δημιούργησε “Η Σιωπή των Αμνών”. Η ταινία κόστισε 87 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που ήταν αρκετά μεγάλο για μια ταινία τρόμου εκείνη την εποχή, ωστόσο έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία, καθώς ήταν στην πρώτη θεση του box office των ΗΠΑ για τρεις εβδομάδες κερδίζοντας 520 εκατομμύρια δολάρια.

Αόρατο Άγγιγμα

Κάθε φορά που χρησιμοποιούνται αρκετά ειδικά εφέ σε μια ταινία, αυτό έχει ως αποτέλεσμα και την αύξηση του προϋπολογισμού. Αυτός είναι ένας λόγος που το “Αόρατο Άγγιγμα” κατέληξε να κοστίζει τόσο πολύ. Συγκεκριμένα, η ταινία κόστισε 90 εκατομμύρια δολάρια, από τα οποία τα 50 δαπανήθηκαν για την χρήση οπτικών εφέ.

Η ταινία κατάφερε να κερδίσει 191 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να μην εντυπωσιαστεί κάποιος παρακολουθώντας τα ομολογουμένως εκπληκτικά οπτικά της εφέ.

Ένοχο Μυστικό

Όταν σε μια ταινία πρόκειται να πρωταγωνιστήσει ο Χάρισον Φορντ, η επιτυχία είναι σίγουρη. Αυτό συνέβη και με το “Ένοχο Μυστικό”, το οποίο κατάφερε να γίνει blockbuster.

Ο διάσημος ηθοποιός είχε ως συμπρωταγωνίστρια την Μισέλ Πφάιφερ, με τον μισθό τους να φτάνει συνολικά τα 30 εκατομμύρια δολάρια. Βάση λοιπόν του μισθού των δύο ηθοποιών, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός της ταινίας ήταν τριπλάσιος, φτάνοντας τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Το “Ένοχο Μυστικό” δεν ήταν η εμπορικότερη ταινία τρόμου όλων των εποχών, ωστόσο κέρδισε 291 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Ζωντανός Θρύλος

Ο “Ζωντανός Θρύλος” ήταν μια από τις ταινίες που έστειλαν τον Γουίλ Σμιθ στην κορυφή του Χόλιγουντ, με τον ρόλο του να θεωρείται αξιομνημόνευτος.

Κόστισε 150 εκατομμύρια δολάρια, με τον Σμιθ να λαμβάνει 25 εκατομμύρια δολάρια ως μισθό. Η ταινία ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τους παραγωγούς, καθώς πριν την κυκλοφορία της είχαν αρκετούς ενδοιασμούς για την επιτυχία της. Τελικά κέρδισαν το στοίχημα, καθώς η ταινία έλαβε πολύ θετικές κριτικές και κέρδισε το εκπληκτικό πόσό των 585 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

Ο Λυκάνθρωπος

Ο “Λυκάνθρωπος” κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 2010 και αποτελεί ένα remake της ομότιτλης ταινίας του 1941, η οποία εξακολουθεί να θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών.

Δυστυχώς το remake δεν τα πήγε και τόσο καλά, καθώς κέρδισε μόνο 140 εκατομμύρια δολάρια, παρά το γεγονός ότι κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ. Ο προϋπολογισμός της ταινίας ήταν 150 εκατομμύρια δολάρια.

Βαν Χέλσινγκ

Η ταινία “Βαν Χέλσινγκ”, η οποία κυκλοφόρησε το 2004 και είχε πρωταγωνιστή τον Χιου Τζάκμαν, κόστισε 160 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά την επιτυχία των ταινιών “Η Μούμια”, ο σκηνοθέτης Στίβεν Σόμερς σκέφτηκε ότι μια ταινία Βαν Χέλσινγκ θα γίνει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, ωστόσο έκανε λάθος, καθώς η ταινία έφερε κέρδη μόνο 120 εκατομμύρια δολάρια και κέρδισε ανάμεικτες κριτικές.

Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ

Οποιαδήποτε ταινία θα είχε ως παραγωγό αλλά και ως πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ, σίγουρα δεν θα ήταν αρκετά φθηνή, με τον “Παγκόσμιο Πόλεμο Ζ” να κοστίζει 190 εκατομμύρια δολάρια.

Αρχικά η ταινία είχε προϋπολογισμό 125 εκατομμύρια δολάρια, αλλά λόγω κάποιων δυσκολιών που αντιμετώπισε η παραγωγή, ο προϋπολογισμός αυξήθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η πίεση για να γίνει επιτυχία.

Ευτυχώς η ταινία τα πήγε θαυμάσια στο box office, κερδίζοντας 504 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ενώ έγινε και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Πιτ.


Διαβάστε επίσης: Οι 20 καλύτερες ταινίες για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Share.

Comments are closed.