Οι 10 καλύτερες “road trip” ταινίες που έχουν γυριστεί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα road trip είναι μία αναμφισβήτητα κάτι που πολλοί από εμάς θα θέλαμε να κάνουμε μία φορά στην ζωή μας, δεδομένου ότι (αν δεν είσαι σε καταδιώκουν) είναι αυτό που λέμε once-in-a-lifetime εμπειρία.

Βλέπεις διαφορετικές πόλεις και τοπία μέσα από το παράθυρο του αυτοκινήτου σου μέχρι η μέρα να μετατραπεί σε νύχτα. Το αυτοκίνητο σου γίνεται κατά κάποιον τρόπο μια απομονωμένη φούσκα όπου τίποτα δεν έχει σημασία εκτός από τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα σε αυτό. Είτε γελάτε και τραγουδάτε με φίλους, είτε τσακώνεστε με την οικογένειά σας ή απλά οδηγείτε μόνοι σας, τα οδικά ταξίδια σταματούν τον χρόνο και δημιουργούν ξεχωριστές αναμνήσεις.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι πολλοί κινηματογραφιστές έχουν εμπνευστεί από τα οδικά ταξίδια για τις ταινίες τους . Από τους τιτάνες του Παλιού Χόλιγουντ,  μέχρι τους διεθνείς δημιουργούς και τους σύγχρονους ανεξάρτητους σκηνοθέτες, σχεδόν κάθε σπουδαίος κινηματογραφιστής έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μια raod trip ταινία κάποια στιγμή. Οι τοποθεσίες και τα είδη μπορούν να διαφέρουν, αλλά το μοτίβο είναι το ίδιο.

Υπάρχουν πολλές road trip ταινίες (κωμωδίες και δράματα) για να επιλέξει κανείς, δεδομένου ότι είναι ένα είδος που έχει αντέξει πάνω από έναν αιώνα, σήμερα ωστόσο θα σας παρουσιάσουμε τις 10 αγαπημένες μας.

“It Happened One Night” (1934)

“Wild Strawberries” (1957)

“Easy Rider” (1969)

“Two-Lane Blacktop” (1971)

“Paris, Texas” (1984)

“Pee-Wee’s Big Adventure” (1985)

“Planes, Trains, and Automobiles” (1987)

“Thelma & Louise” (1991)

“The Straight Story” (David Lynch, 1999)

“Little Miss Sunshine” (2006)

Share.

Comments are closed.