Ούτε ο Τομ Χανκς αγαπά κάθε ταινία του Τομ Χανκς, και γνωρίζει πως το ίδιο νιώθουμε και εμείς.

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο The New Yorker, ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είπε: “Ας το παραδεχτούμε: Όλοι έχουμε δει ταινίες που μισούμε. Έχω παίξει σε κάποιες ταινίες που μισώ. Έχετε δει μερικές από τις ταινίες μου και τις μισείτε.”

Ο Χανκς μιλούσε για το πώς πρέπει να κρίνεται μια ταινία. Οι στιγμιαίες αντιδράσεις είναι συχνές, σημείωσε.

“Κάποιος θα πει, ‘την μίσησα’.” Άλλοι άνθρωποι μπορεί να πουν, ‘νομίζω ότι είναι υπέροχη’. Κάπου ανάμεσα σε αυτά δύο είναι αυτό που είναι στην πραγματικότητα η ταινία”, είπε, αναφερόμενος σε αυτό που ονομάζει “Ρουβίκωνας Νο. 3”.

“Ο πρώτος Ρουβίκωνας που διασχίζεις λέει ναι στην ταινία. …θα συμμετάσχεις σε αυτήν την ταινία”, είπε ο Χανκς. “Ο δεύτερος Ρουβίκωνας είναι όταν βλέπεις πραγματικά την ταινία που έκανες. Είτε λειτουργεί και είναι η ταινία που ήθελες να κάνεις, είτε δεν λειτουργεί και δεν είναι η ταινία που ήθελες να κάνεις”, πρόσθεσε.

“Ο τέταρτος Ρουβίκωνας είναι η εμπορική επιτυχία της ταινίας. Γιατί, αν δεν βγάλει λεφτά, η καριέρα σου θα τελειώσει νωρίτερα απ’ όσο θα ήθελες. Αυτό είναι απλώς γεγονός[…] Ο πέμπτος Ρουβίκωνας είναι ο χρόνος”, είπε ο Χανκς, σημειώνοντας πως ο χρόνος είναι ο πιο σημαντικός Ρουβίκωνας.

Όσον αφορά τον χρόνο, ο Χανκς έφερε ως παράδειγμα την ταινία “It’s a Wonderful Life”, αλλά και την δική του ταινία “That Thing You Do!”, οι οποίες δεν αγαπήθηκαν ιδιαίτερα όταν κυκλοφορήσαν, αλλά χρόνια αργότερα αναδείχθηκαν σε κλασικές.


Διαβάστε επίσης: Ο Τομ Χανκς πιστεύει ότι έχει κάνει μόνο τέσσερις “πολύ καλές” ταινίες. Ποιες είναι αυτές;