Ο Ράιαν Γκόσλινγκ βλέπει την υποκριτική σαν έξοδο από ένα “δωμάτιο διαφυγής”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μιλώντας στο περιοδικό GQ, o Ράιαν Γκόσλινγκ παραλλήλισε την μέθοδο υποκριτικής του με την προσπάθεια κάποιου να βρει την έξοδο από ένα “δωμάτιο διαφυγής”.

Ο πρωταγωνιστής της επερχόμενης ταινίας, “Barbie”, εξήγησε πως αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει τους ρόλους του, αν και στην πραγματικότητα δεν έχει βρεθεί ποτέ σε δωμάτιο διαφυγής και δεν είναι απολύτως σίγουρος τι συμβαίνει μέσα τους. Αλλά η γενική ιδέα είναι η εξής: βρίσκεστε αντιμέτωποι με ένα συγκεκριμένο σύνολο περιστάσεων και πρέπει να βρείτε μία διέξοδο.

Δίνοντας ένα παράδειγμα, ο Γκόσλινγκ είπε ότι μερικές φορές πηγαίνει να εργαστεί με το σκεπτικό ότι είναι μια βροχερή μέρα, αν και δεν έπρεπε να είναι, ή αυτό το άτομο δεν θέλει να πει τίποτα από αυτόν τον διάλογο. Τι κάνεις μετά;

Με την πάροδο του χρόνου, ο ηθοποιός ανακάλυψε ότι αυτή η προσέγγιση μπορεί να εφαρμοστεί σε κάτι περισσότερο από την απλή υποκριτική.

Ίσως, για παράδειγμα, να είστε ένα παιδί που μεγαλώνει σε μια πόλη που δεν θέλετε να βρίσκεστε και προσπαθείτε να βρείτε μια έξοδο. Ίσως ψάχνετε για κάτι που δεν μπορείτε να περιγράψετε με λέξεις, και κάνετε ταινίες για να προσπαθήσετε να το εντοπίσετε.Ίσως είστε ένα άτομο που δεν οραματιζόταν ποτέ να μεγαλώσει μια οικογένεια και μετά θα συναντήσετε το άτομο που, με κάποιο ριζικό τρόπο, αλλάζει τον τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας και το μέλλον σας. Η ζωή έρχεται πάνω σου, με όλες τις απροσδόκητες και εκπληκτικές ιδιαιτερότητές της. Αυτό που σε κάνει καλλιτέχνη είναι ο τρόπος που απαντάς” τόνισε.

Στα νιάτα του, ο Γκόσλινγκ αντιμετώπιζε την υποκριτική σαν θεραπεία ή μια ευκαιρία “να μάθω τον εαυτό μου για τον εαυτό μου”. Ήταν σε αναζήτηση ταινιών που θα μπορούσαν να αποτυπώσουν μια διάθεση ή ένα συναίσθημα. Μερικές φορές αυτό που έκανε δεν έμοιαζε καθόλου με υποκριτική, αναφέρεται το GQ.


Διαβάστε επίσης: Ράιαν Γκόσλινγκ και Μάργκοτ Ρόμπι στο πρίκουελ της “Συμμορίας των 11”

Share.

Comments are closed.