Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε όλο και περισσότερους μεγάλους οίκους μόδας να στέκονται στο πλευρό των ανθρώπων που έρχονται αντιμέτωποι με τον κορονοϊό. Στην Ιταλία ο Τζόρτζιο Αρμάνι, η Ντονατέλλα Βερσάτσε αλλά και ο οίκος Moncler, έκαναν μεγάλες δωρεές για την στήριξη των νοσοκομείων, ενώ ο οίκος Prada ανακοίνωσε ότι εκτός από τις οικονομικές δωρεές που έκανε στα ιταλικά νοσοκομεία, θα παράσχει περαιτέρω βοήθεια.

Ο ιταλικός οίκος ξεκίνησε την παραγωγή 80.000 ιατρικών φορμών και 110.000 μασκών την περασμένη Τατάρτη, μετά από αίτημα της περιοχής της Τοσκάνης. Το σχέδιο παραγωγής προβλέπει ημερήσιες παραδόσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι και τις 6 Απριλίου. Τα είδη έκτακτης ανάγκης παράγονται στο εργοστάσιο της Prada στο Montone, το οποίο έχει παραμείνει ανοικτό για αυτό το σκοπό.

Αυτή η ανακοίνωση έγινε μετά την είδηση ​​ότι η LVMH πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα εργοστάσια καλλυντικών Givenchy και Dior για την παραγωγή απολυμαντικών για τα γαλλικά νοσοκομεία, αλλά και το γεγονός ότι ο όμιλος Kering, ο οποίος περιλαμβάνει brands, όπως Gucci, Bottega Veneta και Alexander McQueen, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παρέχει στο γαλλικό σύστημα υγείας 3 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες τις επόμενες μέρες. Οι μάσκες αυτές θα αγοραστούν και θα εισαχθούν από την Κίνα.

Την ίδια στιγμή, οι οίκοι Balenciaga και Yves Saint Laurent, που ανήκουν στον όμιλο Kering, αναμένουν την έγκριση των αρμόδιων αρχών για να ξεκινήσουν άμεσα την παραγωγή μασκών. Ο όμιλος υποστηρίζει ότι “για την κατασκευή των μασκών θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τα μέλη του προσωπικού.”

Στις αρχές Μαρτίου, ο οίκος Gucci, αποφάσισε να δωρίσει 1,1 εκατομμύρια μάσκες και 55.000 ιατρικές φόρμες, οι οποίες θα δοθούν τις επόμενες εβδομάδες μετά την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Διαβάστε επίσης: Η κορυφαία εταιρεία ήχου Master & Dynamic προσφέρει έκπτωση 50% σε όλα της τα προϊόντα!