Ο Benedict Cumberbatch μετατρέπεται σε Dominic Cummings, τον άνθρωπο πίσω από την καμπάνια υπέρ του Brexit.

Με βάση τα πραγματικά γεγονότα, η ταινία ακολουθεί τον ηγέτη της εκστρατείας Vote Leave – τον οποίο υποδύεται ένας χαμαιλέων της υποκριτικής – και τις προσπάθειες που χρησιμοποιήθηκαν για να ωθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δίωρη αυτή ταινία εξερευνά τις στρατηγικές επικοινωνίας που χρησιμοποιήθηκαν από πλευράς του Dominic Cummings αλλά και από την αντίπαλη παράταξη όσον αφορά την προώθησή κάθε μίας από τις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις με την εκάστοτε να διατυπώνει τα δικά της επιχειρήματα στο τεράστιο εθνικό δίλημμα που ανέκυψε. Εξετάζονται λοιπόν, οι τακτικές που εφαρμόστηκαν από τις αντικρουόμενες αυτές μεριές στα διάφορα μέσα ώστε τελικά να βρει μεγαλύτερο αντίκρισμα η καμπάνια του Cummings όπως επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα στο πολυσυζητημένο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε τότε, με την ιστορική απόφαση της Αγγλίας να βγει από την Ε.Ε. να συντελείται.

Η ταινία αντλεί επιπλέον υλικό και από δύο βιβλία, το “One is All Out War: The Full Story of How Brexit Sank Britain’s Political Class” του πολιτικού συντάκτη των Sunday Times, Tim Shipman, αλλά και το “Unleashing Demons: The Inside Story of Brexit του υπεύθυνου Τύπου του David Cameron”, Craig Oliver.

Το σενάριο υπογράφει ο θεατρικός συγγραφέας του Ink και του This House, James Graham ενώ στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Toby Haynes.

Η ταινία πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις 19 Ιανουαρίου 2019.

Δείτε παρακάτω το σχετικό trailer: