Σε μία νέα του συνέντευξη στο GQ, ο Μάρτιν Σκορσέζε συζήτησε για την κουλτούρα των ταινιών που βασίζονται σε κόμικ και του franchise, ένα θέμα για το οποίο έχει μιλήσει εκτενώς στο παρελθόν.

Ο διάσημος σκηνοθέτης, ο οποίος έχει κάνει γνωστή την περιφρόνηση του για τις ταινίες με υπερήρωες, ρωτήθηκε για αυτές τις υπερπαραγωγές και είπε ότι η πανταχού παρουσία τους θα μπορούσε να είναι αρνητική για το κοινό που δεν γνωρίζει καλά άλλους τύπους ταινιών.

“Ο κίνδυνος εκεί είναι σε αυτό που κάνουν στον πολιτισμό μας”, είπε. “Επειδή θα υπάρξουν γενιές που θα πιστεύουν ότι οι ταινίες είναι μόνο αυτές – ότι έτσι είναι οι ταινίες.”

Όταν ο συνεντευκτής υποστήριξε ότι το κοινό μπορεί ήδη να το πιστεύει αυτό, ο Σκορσέζε συμφώνησε.

“Το σκέφτονται ήδη αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αντεπιτεθούμε πιο δυνατά. Και πρέπει να προέρχεται από το επίπεδο της βάσης. Πρέπει να προέρχεται από τους ίδιους τους κινηματογραφιστές. Και θα έχετε τους αδερφούς Σάφντι, και θα έχετε τον Κρις Νόλαν, καταλαβαίνετε τι εννοώ;” είπε ο σκηνοθέτης, και συνέχισε πως το κοινό θα πρέπει να “χτυπηθεί” από όλες τις πλευρές, θα πρέπει οι σκηνοθέτες να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, ακόμα και να επανεφεύρουν τον εαυτό τους, καθώς είναι αναγκαίο να σωθεί ο κινηματογράφος.

Ο σκηνοθέτης μίλησε επίσης για τον ορισμό του περιεχομένου της εποχής ροής, σε αντίθεση με τον πραγματικό κινηματογράφο.

“Πιστεύω ότι το κατασκευασμένο περιεχόμενο δεν είναι πραγματικά σινεμά. Είναι σχεδόν σαν η τεχνητή νοημοσύνη να κάνει μια ταινία. Και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχετε απίστευτους σκηνοθέτες και ανθρώπους ειδικών εφέ που κάνουν όμορφα έργα τέχνης. Τι σημαίνει όμως; Τι κάνουν αυτές οι ταινίες, τι θα σας δώσουν; Κάτι που στη συνέχεια θα το εξαφανίσεις από το μυαλό σου, ολόκληρο το σώμα σου, ξέρεις; Τι σου δίνουν λοιπόν; […] Πρέπει να πεις κάτι με μια ταινία. Διαφορετικά, τι νόημα έχει να την φτιάξεις; Κάτι πρέπει να πεις”, ανέφερε.

Η επόμενη ταινία του Σκορσέζε, “Killers of the Flower Moon”, θα βγει στους κινηματογράφους στις 20 Οκτωβρίου.


Διαβάστε επίσης: Ο Μάρτιν Σκορσέζε παροτρύνει τους φιλόδοξους σκηνοθέτες να ετοιμαστούν να παλέψουν