Το διαμέρισμα που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ουρανοξύστη 432 Park Avenue στην περίφημη “Billionaires’ Row” του Μανχάταν, πωλείται αυτή τη στιγμή έναντι 169 εκατομμυρίων δολαρίων – τιμή, που σε περίπτωση αγοράς, θα το αναδείξει το δεύτερο πιο ακριβο διαμέρισμα στην Νέα Υόρκη, μετά το ρετιρέ των 238 εκατ. δολαρίων του Κεν Γκρίφιν στον κοντινό ουρανοξύστη 220 Central Park South.

Το διαμέρισμα έχει καταλαμβάνει 765 τετραγωνικά μέτρα και βρίκεται στον 96ο όροφο του ουρανοξύστη των 425,5 μέτρων που σχεδίασε ο διάσημος αρχιτέκτονας Rafael Viñoly. Διαθέτει 24 παράθυρα με πανοραμική θέα στο Central Park και την υπόλοιπη πόλη, 6 υπνοδωμάτια, 7 μπάνια, βιβλιοθήκη, αλλά και ιδιωτικό ανελκυστήρα.

Donna Dotan

Στην τιμή της πώλησης περιλαμβάνονται όλα τα έπιπλα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται κομμάτια από την Hermès, την Fendi και την Bentley, καθώς και ένα cystom πιάνο που έχει μια μικρή πλάκα από ορείχαλκο με την αναγραφή “Penthouse 96” στο πλάι. Τον σχεδιασμό, την διάταξη και τα φινιρίσματα του ρετιρέ ανέλαβε η εταιρεία Deborah Berke Partners.

Donna Dotan

Το συγκεκριμένο ρετιρέ δεν ήταν τόσο ακριβό όσο είναι σήμερα, δεδομένου ότι αγοράστηκε για πρώτη φορά το 2016 έναντι 87,7 εκατομμυρίων δολάρίων από τον δισεκατομμυριούχο Σαουδάραβα Fawaz Alhokair, ο οποίος ήταν επίσης του αρχοντικού Billionaire στο Μπελ-Αιρ που πουλήθηκε για 94 εκατομμύρια δολάρια το 2019 (είχε αρχική τιμή 250 εκατ. δολάρια).

Donna Dotan

Να σημειώσουμε ότι οι κάτοικοι του ουρανοξύστη έχουν πρόσβαση σε ένα ιδιωτικό εστιατόριο, μια πισίνα 23 μέτρων, γυμναστήριο, στούντιο γιόγκα, σάουνα, εξωτερική βεράντα, κινηματογράφο, αίθουσα συνεδριάσεων, κελάρια κρασιού και άλλα.

Δείτε μερικές επιπλέον φωτογραφίες του πολυτελούς ρετιρέ παρακάτω:

Donna Dotan

Evan Joseph

Donna Dotan

Evan Joseph


Διαβάστε επίσης: Μέσα στον ουρανοξύστη των 66 ορόφων της Aston Martin στο Μαϊάμι