Την περασμένη δεκαετία είδαμε πολλές σπουδαίες κινηματογραφικές ταινίες, οι οποίες έγιναν μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες και φυσικά έλαβαν καλές κριτικές από κοινό και κριτικούς. Από την άλλη μεριά ομώς, υπήρξαν και μερικές απογοητευτικές ταινίες, που δέχτηκαν αρνητικά πυρά και πολύς κόσμος μετάνιωσε που έδωσε το αντίτιμο του εισιτηρίου για να τις παρακολουθήσει.

Χωρίς περισσότερη καθυστέρηση, σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο απογοητευτικές ταινίες της τελευταίας δεκαετίας, προκειμένου να ελέγξετε αν συμφωνείτε και εσείς με τα κοινά παγκοσμίώς, αλλά και με τους κριτικούς του κινηματογράφου. Είναι ταινίες για τις οποίες τα ακροατήρια και τα κινηματογραφικά στούντιο είχαν μεγάλες προσδοκίες, ωστόσο αποδείχτηκαν… πατάτες!

Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

Η ταινία του σκηνοθέτη Μάικ Νιούελ βασίστηκε στο δημοφιλές videogame και είχε ως πρωταγωνιστή τον Τζέικ Τζίλενχαλ. Δεν ήταν μια ταινία που περίμεναν με αγωνία ούτε το κοινό, ούτε οι κριτικοί, ενώ έλαβε ποσοστό 37% στο Rotten Tomatoes.

Green Lantern (2011)

Μετά την επιτυχία της τριλογίας The Dark Knight (Batman Begins / The Dark Knight / The Dark Knight Rises), όλοι πίστευαν ότι μια επόμενη ταινία από το σύμπαν της DC θα τα πήγαινε καλά στο box office. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν συνέβη με το Green Lantern, το οποίο κόστισε 200 εκατομμύρια δολάρια και απέφερε μόλις 219,8 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Το Hollywood Reporter αποκάλεσε την ταινία μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες για το 2011.

Mars Needs Moms (2011)

Μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες του box-office όλων των εποχών, ήταν μια παραγωγή υψηλού προϋπολογισμού (175 εκατομμύρια δολάρια) που προέκυψε από την σύμπραξη του Ρόμπερτ Ζεμέκις (Επιστροφή στο Μέλλον) και της Disney Pictures. Η ταινία κέρδισε μόλις 39 εκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο.

Hangover Part III (2013)

Με προϋπολογισμό 103.000.000 δολάρια, το The Hangover Part III την πρώτη εβδομάδα προβολής του απέφερε μόλις 3,1 εκατομμύρια δολάρια και έλαβε κακές κριτικές από κοινό και κριτικούς, καθώς προσπάθησε να ξεφύγει από τα όρια τα όρια της κωμωδίας και να γίνει ένα road trip που πήγαν όλα στραβά, δείχνοντας την απεγνωσμένη προσπάθεια των συντελεστών για να φανεί αστείο.

Ender’s Game (2013)

Μετά την επιτυχία του The Hunger Games, τα περισσότερα κινηματογραφικά στούντιο θέλησαν να δημιουργήσουν μια αναπροσαρμοργή της εν λόγω ταινίας. Τελικά αυτό έγινε με το Ender’s Game, το οποίο φαινόταν ένα ασφαλές στοίχημα, καθώς είχε ως πρωταγωνιστές τους Άζα Μπάτερφιλντ, Χάρισον Φορντ, Μπεν Κίνγκσλεϊ και Χέιλι Στάινφελντ, ωστόσο η ταινία κέρδισε 125 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως με το κόστος της να εκτιμάται στα 110 εκατομμύρια δολάρια.

The Lone Ranger (2013)

Με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 250 εκατομμυρίων δολαρίων και άλλα 150 εκατομμύρια δολάρια στο μάρκετινγκ, η ταινία The Lone Ranger με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ έλαβε πολύ κακές κριτικές ενώ κέρδισε μόλις 261 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Taken 3 (2015)

Η ταινία είναι το τρίτο μέρος της σειράς Taken, και έρχεται ουσιαστικά να κλείσει την τριλογία με τον πρώην πράκτορα που έχει αφήσει την δράση εν ώρα εργασίας, αλλά την συνεχίζει στην καθημερινή του ζωή γιατί δεν τον αφήνουν να ηρεμήσει! Ήταν μια χιλιοπαιγμένη ιστορία, που παρά το τεράστιο υποκριτικό ταλέντο του Λίαμ Νίσον, άρχισε να κουράζει.

Fantastic 4 (2015)

Η Fox είχε ήδη καταφέρει να “αναστήσει” αντίστοιχο franchise στο παρελθόν (αυτό των X-men, με τα “First Class” και “Days of Future Past”), οπότε γιατί να μην πετύχαινε και τώρα; Δυστυχώς όμως, απέτυχε οικτρά! Άνευρες, άνοστες, άψυχες ερμηνείες και παντελής απουσία χιούμορ. Η ταινία κέρδισε 167,9 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 122 εκατομμυρίων δολαρίων.

Jupiter Ascending (2015)

Η ταινία των αδελφών Γουατσόφσκι, ενώ ήταν οπτικά καλή, είναι δυστυχώς επαναλαμβανόμενη και βαρετή, ξεκινώντας από τις σκηνές των διαστημικών μαχών που κουράζουν τα μάτια θυμίζοντας και καταλήγοντας στις εντελώς αμήχανες και καθόλου αστείες απόπειρες για χιούμορ που η ταινία προσπαθεί να πετύχει όταν η δράση τοποθετείται στην γη.

Independence Day: Resurgence (2016)

Δεν θα μπορούσε να το θέσει καλύτερα ένας κριτικός: Ημι-παρωδιακή περιπέτεια καταστροφής που επαναλαμβάνει μεγεθυσμένα και μηχανιστικά την πολυκαιρισμένη πια χαζοσυνταγή της προ εικοσαετίας πρώτης ταινίας.

Kingsman: The Golden Circle (2017)

Ήταν μια πολυαναμενόμενη ταινία που δυστυχώς δεν είχε το ίδιο αποτέλεσμα με το πρώτο μέρος του σίκουελ. Η τζούλιαν Μουρ υποδύεται μια από τις χειρότερες κακοποιούς όλων των εποχών, o Τάτουμ ίσα που εμφανίζεται στην ταινία λόγω εσωτερικών συγκρούσεων, ενώ υπάρχει μια εκτεταμένη σκηνή με τον Έλτον Τζον, η οποία δεν έχει και τόση σημασία. Ας ελπίσουμε ότι η επόμενη ταινία του franchise θα είναι καλύτερη.


Διαβάστε επίσης: Οι 10 καλύτερες σειρές της δεκαετίας