Η ταινία “Three Thousand Years of Longing” του Τζορτζ Μίλερ, με πρωταγωνιστές τους Τίλντα Σουίντον και Ίντρις Ελμπα, έλαβε θερμής υποδοχής από τον κοινό του 75ου Φεστιβάλ των Καννών

Η ταινία, η οποία έφερε τον Μίλερ πίσω στις Κάννες μετά την τελευταία παρουσία του στο φεστιβάλ το 2015 με το “Mad Max: Fury Road”, προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού και  κέρδισε ένα εξάλεπτο χειροκρότημα από το κοινό που παρευρέθηκε στο Palais de Festival. Μετά το χειροκρότημα, ο Μίλερ πήρε το μικρόφωνο και είπε στο πλήθος: “Είναι η πρώτη φορά που βλέπω την ταινία με κοινό και είναι πολύ συγκινητικό. Είμαι πολύ, πολύ ευγνώμων.”

Το “Three Thousand Years of Longing” ακολουθεί μία μοναχική ακαδημαϊκό (Σουίντον), η οποία συναντά ένα τζίνι (Έλμπα) που της προσφέρει τρεις ευχές ως αντάλλαγμα για την ελευθερία του. Η συνομιλία τους, σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Κωνσταντινούπολη (το ίδιο που έζησε η Αγκάθα Κρίστι όταν έγραψε το “Murder on the Orient Express”), την οδηγεί να κάνει μια ευχή που τους εκπλήσσει και τους δύο.

Η ταινία του Μίλερ είναι βασισμένη στο “The Djinn in the Nightingale’s Eye”, μια συλλογή διηγημάτων που εκδόθηκε από τον συγγραφέα A. S. Byatt. Πολλά μέλη της ομάδας του “Mad Max: Fury Road” δούλεψαν για τη νέα ταινία, συμπεριλαμβανομένων της μοντέρ Μάργκαρετ Σίξελ, του διευθυντή φωτογραφίας Τζον Σιλ και του συνθέτη Τομ Χόλκενμποργκ (γνωστού και ως Junkie XL).

Το “Three Thousand Years of Longing” αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 31 Αυγούστου.


Διαβάστε επίσης: Ο Τομ Κρουζ μας υπενθύμισε πως ένα καλοραμμένο σμόκιν δεν είναι ποτέ κακή ιδέα